Search
Close this search box.

Ekipa ZRCK prejela pokal za najbolj srčno ekipo (FOTO)

Od 12. do 14. septembra 2019 je na Rogli potekalo tradicionalno strokovno-izobraževalno tekmovanje ekip NMP. Med 23-imi ekipami je uspešno sodelovala tudi ekipa nujne medicinske pomoči Zdravstvenega reševalnega centra Koroške in si prislužila pokal.

Na XIII. Strokovno – izobraževalnem mednarodnem tekmovanju ekip nujne medicinske pomoči na Rogli je uspešno sodelovala ekipa nujne medicinske pomoči Zdravstvenega reševalnega centra Koroške, ki so jo sestavljali: dr. Nikola Ljucović, Mitja Hrvatcki in Tomaž Ajtnik.

Ekipa Zdravstveno reševalnega centra Koroške.

Strokovno srečanje na Rogli je izobraževalne ter tekmovalne narave, saj tam potekajo različne učne delavnice, ki vsebujejo aktualne teme iz nujne medicinske pomoči, nato pa se ekipe pomerijo še pri reševanju različnih scenarijev. Tekmovanje na Rogli obsega testiranje strokovne usposobljenosti ekip ter izvajanje nujnih postopkov na terenu skozi realne simulacije intervencij kot so: oskrba otrok in odraslih, prometne nesreče, nesreče z nevarnimi snovmi, porod na terenu, oskrba poškodovancev v masovnih nesrečah ali drugih kriznih situacijah ter tudi številne druge intervencije.

Scenariji se ocenjujejo po mednarodnih smernicah ter strogih sodniških kriterijih. Sodniki, ki sodijo ekipam na tekmovanju so iz vrst zdravnikov in diplomiranih zdravstvenikov. Za izbor najboljšega šteje hitrost izvedbe postopkov, pravilen pristop k pacientu, oskrba po evropskih in svetovnih smernicah ter pravilen izbor opreme za oskrbo pacientov.

Tekmovanje je naporno, profesionalno in zahtevno.

“Govorimo o izjemno napornem, profesionalnem in fizično zahtevnem tekmovanju, ki bazira na realnih scenarijih ter vključuje oskrbo veliko število urgentnih pacientov na neobičajnih in težko dostopnih krajih” so dodali na Zdravstveno reševalnemu centru Koroške.

Eden izmed kriterijev ocenjevanja je bil tudi letošnje leto ravnanje ekip s pacienti. To vključuje prijaznost, empatičnost, čut in posluh za pacientove težave in podobno. Tekmovalce so v tem delu ocenjevali markiranti oziroma statisti, ki so ekipo Zdravstveno reševalnega centra Koroške v konkurenci 23-ih ekip prepoznali kot najbolj srčno ekipo letošnjega tekmovanja. Prejeli so pokal in brezplačno udeležbo na naslednjem tekmovanju. Fantje v en glas zatrjujejo: “Roglo moraš doživeti!”

Ekipa Zdravstveno reševalnega centra Koroške, ki si je na Rogli prislužila pokal.

EKIPA ZDRAVSTVENO REŠEVALNEGA CENTRA KOROŠKE NA ROGLI:

Dogodki