Search
Close this search box.

Čistilna akcija v Slovenj Gradcu je prestavljena

Čistilna akcija, ki bo potekala v Slovenj Gradcu je prestavljena. Akciji se lahko pridružite v soboto, 2. maja od 8. ure dalje.

Naj spomnimo, da se Mestna občina Slovenj Gradec pridružuje skupni očiščevalni akciji slovenskih mestnih občin, ki bodo vsaka v svojem okolju, organizirala skupne čistilne akcije, ki jih posvečajo letošnjemu svetovnemu dnevu Zemlje, ki smo ga praznovali 22. aprila.“Z dogodkom želijo mestne občine ne le obeležiti dan Zemlje, ampak tudi krepiti povezanost družbene skupnosti in zavest o skrbi za čisto okolje.”

Na občini so povedali: “Čeprav vsi delujemo v nekoliko spremenjenih okoliščinah, lahko ob upoštevanju varnostnih ukrepov za preprečevanje okužbe s Covid-19, čistilno akcijo vendarle izpeljemo ter poskrbimo za čisto okolje.” ter pojasnili, bo čistilna akcija potekala v vseh ožjih lokalnih (vaških skupnostih in mestnih četrtih) ali delovnih okoljih, ki bodo organizirala aktivnosti ter določila postopke in načine varne izvedbe čistilne akcije. Pri akciji pa je seveda potrebno upoštevati zdravstvena priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje o ustreznih odmikih in uporabi zaščitnih sredstev, v primeru skupinskih očiščevalnih aktivnosti.

“Naše vabilo pa je namenjeno tudi posameznicam ali posameznikom, ki lahko ob sprehodih v naravi z rokavicami pobirate odpadke in smeti ter jih varno odvržete v ustrezne posode, kontejnerje ali na deponijah, kadar gre za večje odpadke.” so še dodali.

Za lažjo organizacijo in informacij glede zbirnega mesta pa se obrnite na predsednika mestne oziroma vaške skupnosti.

VIR: MOSG

Dogodki