Aljaž Verhovnik in Anita Šumer med nominiranci za ime leta na Valu 202

V četrtek, 19. decembra 2019, bo v ljubljanskem Kinu Šiška potekala sklepna prireditev, kjer bodo organizatorji razglasili ime leta na Valu 202. Za ta naziv se potegujejo vsi tisti, ki so bili po mnenju poslušalcev Vala 202 izbrani za ime meseca.

Poslušalci Vala 202 ste med imeni tedna izbrali posameznike, ki so s humanitarnostjo, inovativnostjo, znanostjo, športnimi presežki in dobro voljo navdihovali v letu 2019. Na tradicionalni prireditvi Ime leta, ki vsako leto decembra zaokrožuje celoletni projekt Ime tedna in Ime meseca, bomo izvedeli, kdo je postal ime leta 2019. Med kandidati pa sta tudi dva Korošca, in sicer Aljaž Verhovnik in Anita Šumer.

Nominiranci so: Aljaž Verhovnik, Anita Šumer, Igor Cesarec, Mirjam Hadalin Makuc in Adrijana Mavri, Tadej Kobal, Ninna Kozorog, Aleš Štrancar, Ana Petrič, Mihael Tomše, Katja Grünfeld in Iva Ramuš Cvetkovič, Igor Paladauf, Andrej P. Škraba,

Aljaž Verhovnik je postal ime februarja na Valu 202 z naslednjo obrazložitvijo: »Koordinator iniciative za tretjo razvojno os in neomajni borec za hitro cesto na Koroško. Ob zadnji Darsovi predstavitvi zamikov začetka graditve tretje razvojne osi je odločno zahteval takojšen začetek del na hitri cesti med Slovenj Gradcem in Velenjem. Izbrali so ga tudi za osebnost leta na Koroškem.« 

Preberite tudi: Osebnost leta 2018 je Aljaž Verhovnik

Anita Šumer je zaznamovala mesec julij, in sicer je postala ime meseca z obrazložitvijo: Avtorica knjige Drožomanija, ki je za prvo slovensko knjigo o peki z drožmi na izboru najboljših kuharskih knjig na svetu v Macau prejela nagrado za najboljšo knjigo o kruhu.

Pri tem naj še omenimo, da z izborom na Valu 202 že več kot sedem let podpirajo projekt Botrstvo v Sloveniji. Hvala vam, da smo lahko tudi leta 2019 pisali lepše zgodbe.

Odločitev o tem, kdo je postal ime leta na Valu 202 bo torej znana ta četrtek zvečer.

Vir: Mladinski svet Ravne in Val 202.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila