Ali je uživanje kostanja za pse škodljivo?

welsh-corgi-pembroke-4237630_960_720

V jesenskem času nam narava ponuja kostanj, ki je hkrati eden od simbolov tega letnega časa. Za vse ljubitelje in ljubiteljice kostanja in druženja je kostanjev piknik eden najlepših jesenskih dogodkov. Kaj pa kostanj in naši kosmatinci?

Na splošno velja, da manjše količine kostanja psu ne bodo škodile. V najslabšem primeru bo manjša jesenska poslastica vašemu psu povzročila napihnjenost in vetrove, vam pa neprijetne vonjave v stanovanju oziroma hiši. Kljub temu, da kostanj pri ljudeh velja kot izjemno koristno živilo, saj je zaradi odlične vitaminsko-mineralne sestave zelo zdrav in hranljiv, pa lahko večje količine kostanja živali škodujejo, a pretirane skrbi so odveč.

Kostanji bodo vašemu psu povzročili napihnjenost in vetrove.

Problem lahko nastane pri zaužitju divjega kostanja pri psu, kjer lahko pride do težav s prebavo ali pa celo do kome.

Ljudje svojim kosmatincem radi privoščimo kakšno poslastico pod mizo – še posebej v času druženj, ko so mize obložene. Pri tem ne moremo nadzirati količine hrane, ki jo pes poje. Če mu vsak, ki sedi za mizo na skrivaj poda priboljšek, kuža pa je požerušček brez meja, lahko v skrajnem primeru tovrstno “ckrljanje” privede do zasuka želodca.

Preberite še: Psi in nevarnosti na katere moramo biti pozorni v jesenskem času.

VIR: kuzek.si, Pes moj prijatelj

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.