Search
Close this search box.

25 let Upravne enote Slovenj Gradec obeležili s svečano prireditvijo in podelitvijo zahval (FOTO)

V četrtek, 19. decembra, je v Kulturnem domu Slovenj Gradec potekala slavnostna prireditev ob 25-letnici delovanja Upravne enote Slovenj Gradec, ki deluje na območju Mestne občine Slovenj Gradec in Občine Mislinja.

Na svečani slovesnosti je prisotne nagovorila načelnica UE Slovenj Gradec Irena Sešelj, nekaj besed sta zaposlenim na upravni enoti in udeležencem prireditve namenila tudi župana, Tilen Klugler in Bojan Borovnik. Poskrbljeno pa je bilo tudi za kulturni program.

Načelnica UE Slovenj Gradec, gospa Irena Sešelj, je v luči 25. obletnice pred jubilejno prireditvijo za naš spletni portal povedala: “1. januarja 2020 bo minilo 25 let od ustanovitve upravnih enot kot novih organov državne uprave na teritorialni ravni. Ustanovljenih je bilo 58 upravnih enot, med njimi tudi Upravna enota Slovenj Gradec, ki pokriva območje Mestne občine Slovenj Gradec in Občine Mislinja.”

Načelnica je s podobnimi besedami nagovorila tudi prisotne na svečani prireditvi, kjer je predstavila dosedanje dosežke, delo ter predstavila nekaj statističnimi podatkov in se zahvalila vsem za uspešno sodelovanje.

Danes so upravne enote tisti del državne uprave, ki predstavljajo prvi stik državljana z državo in ki poslujejo uspešno, učinkovito in strankam prijazno. Odločamo o številnih pomembnih pravicah in obveznostih državljank in državljanov, tako s področja osebnih stanj, osebnih dokumentov, prebivališč, društev in javnih prireditev, orožja, voznikov in vozil, tujcev in državljanstev, gradbenih in uporabnih dovoljenj, s področja kmetijske zakonodaje, zakonodaje s področja vojnih veteranov, vojnih invalidov in žrtev vojnega nasilja, pa tudi določenih prekrškov.”

“Kakovost ni zaključeno dejanje, ampak proces, ki z majhnimi koraki vodi v smeri nenehnega izboljševanja poslovanja.”

“Težavo pri poslovanju danes predstavlja predvsem pomanjkanje kadra, pa tudi finančnih sredstev, saj nas je na UE Slovenj Gradec trenutno zaposlenih 26, kar je za 19% manj, kot pred desetimi leti. Smo pa na UE Slovenj Gradec bili med prvimi upravnimi enotami, ki smo že leta 2001 pričeli z uvajanjem različnih modelov kakovosti v poslovanje, kot so ISO, CAF, model poslovne odličnosti, in kakovost danes predstavlja način poslovanja, je razložila načelnica.

Preberite tudi: Na slovenjgraški upravni enoti kadrovska stiska in več postopkov v zvezi s tujci

“Ob tem jubileju bi se zahvalila tudi vsem sodelavcem in bivšim sodelavcem, s katerimi skupaj ustvarjamo uspešne rezultate in ki so tudi v kriznih obdobjih zmogli dovolj motivacije za dobro delo,” je še dejala načelnica slovenjgraške UE.

Klugler je v uvodu poudaril odlično sodelovanje upravne enote z MO Slovenj Gradec, za katero upa, da bo tudi v prihodnje potekalo dobro. Dejal je, da bodo v skladu s proračunom poskrbeli, da bodo imeli zaposleni na upravni enoti še naprej dobre pogoje za delo in se bodo v njej dobro počutili. Omenil pa je tudi regionalizacijo Slovenije oziroma uvedbo novih pokrajin. »Pripravljeni moramo biti tudi na izzive, ki nas čakajo. S ponosom in velikim entuziazmom lahko rečemo, da smo v Slovenj Gradcu glede na prehojeno pot, pripravljeni prevzeti sedež Koroške pokrajine. O čemer priča tudi zgodovina, da je Slovenj Gradec vedno bil, je in bo sedež, upravno središče Koroške pokrajine.«

Za konec je župan MO Slovenj Gradec še enkrat čestital zaposlenim, bivšim zaposlenim ob njihovem prazniku ter vse prisotne povabil na prireditve, ki potekajo v okviru Veselega decembra v Slovenj Gradcu, ob koncu pa zaželel tudi mirne in lepe praznike ter srečno 2020.

Borovnik je v pozdravnem govoru izrazil veselje ob 25 letnici UE Slovenj Gradec. Se v svojem imenu ter imenu občine in občanov Mislinje zahvalil za dobro sodelovanje. Poudaril je strokovnost, ki jo premorejo zaposleni na upravni enoti in njihovo prijaznost. Med drugim je dejal, da jih tamkajšnji uslužbenci vedno sprejmejo nasmejani in jim pomagajo rešiti marsikatero zadevo, ki je morda sami na občini ne znajo oziroma ne zmorejo.

Mislinjski župan je govor sklenil s čestitkami za dosedanje delo zaposlenim na upravni enoti ter izrazil željo, da sodelovanje med občino, krajani in upravno enoto ostane na takšnem nivoju, kot je bilo do zdaj. Zaželel vsem lepe in zdrave praznike ter dejal: »Naj ne bo samo današnji dan lep, ampak naj bo lepo celo leto 2020.

Na svečanosti so podelili tudi zahvale. Prva je šla v roke dr. Korneliji Marzel, ki jo je prejela za uspešno vodenje Upravne enote Slovenj Gradec za obdobje od leta 2002 do 2007. Prav tako je zahvalo prejel nekdanji načelnik UE Slovenj Gradec in nekdanji župan MO Slovenj Gradec ter poslanec v DZ Republike Slovenije, Matjaž Zanoškar, v zahvalo za sedemletno vodenje. Priznanje so podelili zdajšnji načelnici, Ireni Sešelj, ki Upravno enoto Slovenj Gradec vodi že 12 let. Vodja oddelka za upravne notranje zadeve in promet Matej Blažun pa je prejel zahvalo za uspešno sodelovanje pri pripravi proslave ter dolgoletno vpetost pri delovanju upravne enote.

Dogodki