“Gremo v mesto” na božični sejem, nakupovanje pod lučkami, na koncert zasedbe FaušDur Band in Kreativo … (VIDEO)

Slovenj Gradec

Veseli december v Slovenj Gradcu je že v polnem teku. Zadnje dni letošnjega leta pa bo v mestnem jedru še posebej veselo, saj se bo zvrstilo veliko zanimivih dogodkov, s katerimi bosta MO Slovenj Gradec in Javni zavod Spotur, ob pomoči lokalnih gostincev, popestrila praznično dogajanje, ki je namenjeno vsem generacijam.

VIDEO: Vabilo slovenjgraškega župana Tilna Kluglerja na prireditve, ki se bodo v decembru odvile v MO Slovenj Gradec.

[aiovg_video id=114069]

Kot se za ta čas spodobi, so tudi Slovenjgradčani otvorili veseli december s prazničnim prižigom novoletnih lučk, o čemer smo pisali TUKAJ. V preteklih dneh je Slovenj Gradec že obiskal tudi poštar Pavli, ki je z druščino prišel po pisma za Božička, ves teden je potekala tudi promocija Wolfove kave, jutri pa se boste v mestnem jedru že lahko udeležili tudi Božičnega sejma, se udeležili koncerta Božičnega zborčka 2. OŠ Slovenj Gradec in “gavdali” v družbi članov zasedbe FaušDur Band.

FOTO: Spotur

Preberite tudi: Jutri, 19. decembra 2019 bo med 16. in 18. uro na Tretji OŠ Slovenj Gradec potekala dobrodelna tržnica ponovne uporabe, ki jo pripravljajo otroci v sodelovanju s člani društva Sožitje, ki skrbi za pomoč osebam z motnjo v duševnem razvoju, o čemer si lahko več preberete TUKAJ.

V petek, 20. 12. 2019, vabljeni na nakupovanje pod lučkami. Na ta dan bodo trgovine v mestnem jedru Slovenj Gradca podaljšale svoj obratovalni čas in bodo za vas odprte vse do 21. ure. Za vas so pripravili popuste in drobna presenečenja. Udeležita pa se lahko tudi koncerta vokalne zasedbe Kreativo, ki jo sestavljajo nekdanji člani svetovno prepoznavnih vokalnih zasedb, njihovo trenutno poslanstvo pa je, da svoje bogato znanje in izkušnje širijo v krogu ljubiteljev vokalne glasbe.

FOTO: Spotur

V soboto se bodo na božičnem koncertu v mestnem jedru Slovenj Gradca predstavili lokalni pevski zbori: Estrama, Nova, Adoramus in Gradiški fantje.

Potrebno pa je omeniti tudi, da Mestna občina Slovenj Gradec in Pihalni orkester Slovenj Gradec, z gostjo Tanjo Žagar, vabita tudi k obisku tradicionalnega božično-novoletnega koncerta, ki bo v sredo, 25. 12. 2019, ob 17. uri v športni dvorani Slovenj Gradec. Prireditev bo posvečena tudi obeležitvi državnega praznika, dneva samostojnosti in enotnosti Republike Slovenije.

FOTO: Občina Slovenj Gradec

S prazničnimi nakupi v Slovenj Gradcu do praktične nagrade

V okviru veselega decembra so v Slovenj Gradcu pripravili tudi nagradno igro – decembrski nakupi, ki bo potekala od 19. 12 do 29. 12. 2019. Sodelujete lahko tako, da pri izbranih ponudnikih izpolnite nagradni kupon in ga oddate v nagradno skrinjico. Vsi oddani kuponi bodo vključeni v nagradno žrebanje za prve tri nagrade ter ostale praktične nagrade posameznih ponudnikov. Žrebanje bo 30. 12. 2019 ob 18. uri na Glavnem trgu v okviru prireditve Dedek Mraz.

Sodelujoči ponudniki: Alpina, Analina, Ars cafe, mestna kavarna, Black Jack, Čajnica Peč, D – Tajl concept store, Estetique Hofbauer, Evelina, Figo Loungebar, Ga kuhinje, Hiša Ančka, Kašča, La Scarpa, Medeni raj Perger 1757, Metri – vse za šivanje, Mladinska knjiga, Mkopija, Modestija, Obutev Tejči, Prodajalna Tajda, Royal caffe, Slaščičarna Šrimpf, Trgovina Malček, Trgovina Marjanca, Urica in Zlatarstvo Pečnik. Pravila in splošni pogoji nagradne igre so na voljo pri vseh ponudnikih ter na spletni strani www.spotur.si.

Celoten program veselega decembra v Slovenj Gradcu

Od četrtka, 19. 12, do sobote, 21. 12. 2019

 • 19.12. – 21.12. – pravljična dežela z ustvarjalnimi kotički
 • 19.12. – 21.12. od 15. do 20. ure – božično-novoletni sejem
 • 19.12. ob 18. uri – koncert Božičnega zborčka 2. OŠ Slovenj Gradec
 • 19.12. ob 19. uri – koncert FaušDur Band
 • 20.12. ob 17. uri – otroška predstava “Moj prijateljl, dobri mož” v izvedbi gledališča Smejček. Po predstavi bo otroke obiskal in obdaril Božiček
 • 20.12. on 18. uri – koncert vokalne zasedbe Kreativo
 • 20.12. do 21. ure – nakupovanje pod lučkami
 • 21.12. ob 17. uri – božični koncert pevskih zborov – Adoramus, Nova, Gradiški fantje, Estrama

Ponedeljek – 23. 12. 2019

 • 17.00 – zakuhan koncert MePZ Carinthia Cantat

Torek – 24. 12. 2019

 • ob 21. in 24. uri – prenos polnočnice na velike ekranu

Sreda – 25. 12. 2019

 • 17.00 – božično-novoletni koncert

Petek – 27. 12. 2019

 • 18.00 – akustični koncert Uroša in Tjaše z dobrodelnim pridihom

Ponedeljek – 30. 12. 2019

 • 17.00 – otroška predstava “Čarodejka Binka” v izvedbi gledališča Smejček. Po predstavi bo otroke obiskal in obdaril Dedek Mraz

Sobota – 31. 12. 2019

 • od 22. ure dalje – veliko Silvestrovanje na prostem s skupino D¨WAJG

Posebej veselo pa je v prazničnem času tudi v Večgeneracijskem centru Andeški hram, kjer pripravljajo pester in zanimiv program za vse generacije. Kaj vse se in se še bo dogajalo pa si lahko pogledate TUKAJ.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.