Search
Close this search box.

V Slovenj Gradcu ob državnem prazniku svečana proslava s podelitvijo Bernekerjevih priznanj

Mestna občina Slovenj Gradec pripravlja proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku, 8. februarju, ki bo v četrtek, 6. februarja 2020, ob 18. uri, v Kulturnem domu Slovenj Gradec.

V Kulturnem domu Slovenj Gradec bodo ob slovenskem kulturnem prazniku podelili Bernekerjeve plakete in Bernekerjevo nagrado 2020. Kot smo že poročali, gredo Bernekerjeve plakete v letu 2020 v roke moškemu pevskemu zboru Adoramus, profesorici slovenskega jezika in slovstveni folkloristki Ivi Potočnik in Kulturnemu društvo RAUM AU.

Bernekerjevo nagrado v letu 2020 pa prejme pianistka, mag. Maja Kastratovik, ki od septembra 2001 živi v Slovenj Gradcu in poučuje na slovenjgraški in konjiški glasbeni šoli. Leta 2011 pa je za posebne dosežke na področju kulture prejela Bernekerjevo plaketo.

Več o letošnjih nagrajencih si lahko preberete TUKAJ.

Lansko leto je Bernekerjevo nagrado dobilo Kulturno društvo Odsevanja, katerega člani bodo letos pripravili slavnostni govor. Več o lanskoletnih dobitnikih pa TUKAJ.

V kulturnem programu bosta nastopila sopranistka Tanja Klančnik in pianist Ambrož Rot.

Nagrado so poimenovali po slavnem slovenjgraškem kiparju Francu Bernekerju, ki je deloval na področju ateljejskega kiparstva in male plastike, nagrobnega kiparstva in javnih spomenikov. Že za časa življenja je užival ugled, vendar je zaradi majhnega števila naročil na Slovenskem težko uveljavljal svoje zamisli.

Dogodki