Search
Close this search box.

Poletni cikel predavanj v KGLU

V Koroški galeriji likovnih umetnosti ponovno pripravljajo Poletni cikel predavanj, katerih osrednja tema bo razstava Pečkov Slovenj Gradec. V sklopu treh julijskih predavanj, ki se bodo vrstila ob četrtkih boste lahko prisluhnili razlagi kustosa Marka Košana, ki vam bo predstavil Pečkov Slovenj Gradec v različnih obdobjih.

Prvo predavanje z naslovom Pečkov srednjeveški Slovenj Gradec bo 9. julija 2020, drugo Pečkov baročni Slovenj Gradec, bo sledilo 16. julija 2020, tretje predavanje Pečkov Slovenj Gradec med včeraj in jutri pa bo 23. julija 2020. Vsa predavanja se bodo pričela ob 19. uri.

Poletni cikel predavanj se bo odvijal v pedagoški sobi Koroškega pokrajinskega muzeja in je za vse obiskovalce brezplačen, so pojasnili v KGLU.

Konec avgusta pripravljajo filmski večer:

Po scenariju Iztoka Premrova je v produkciji RTV Slovenija leta 2000 nastal portret slikarja Karla Pečka Ritem, oblika, barva, harmonija. Omenjeni film si boste lahko ogledali 27. avgusta 2020 ob 20. uri, v prijetnem vzdušju galerijskega atrija. Pred projekcijo pa se bo kustos Marko Košan pogovarjal s scenaristom Iztokom Premrovom in režiserjem Iztokom Toryjem .

V primeru slabega vremena, bo projekcija prestavljena v galerijo.

Več o razstavi Pečkov Slovenj Gradec si lahko preberete tukaj.

V Galeriji Ravne pa si lahko do 14. avgusta ogledate razstavo koroške umetnice MON, več tukaj.

VIR: KGLU

Dogodki