Search
Close this search box.

Na Ravnah bo 120 m knjig povezovalo pot od trga do “kulturne plaže”

Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika se bo na Ravenskih dnevih predstavila z akcijo “Zamenjajva si knjigo”. Pridružite se jim v sredo, 21. avgusta 2019, od 10. do 14. ure na knjižnični poti od trga do Kulturnega centra Ravne na Koroškem.

Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika se bo na Ravenskih dnevih predstavila z akcijo “Zamenjajva si knjigo”, pri čemer želijo občane nagovoriti k temu, da lahko na ta prav poseben ravenski dan prinesejo svoj izvod knjige, za katerega menijo, da ga ne potrebujejo več, a zna polepšati dan nekomu drugemu. V zameno za darovano knjigo, bo lahko darovalec izbral kakšno drugi knjigo. Če s seboj ne bo imel svoje knjige za menjavo, pa si bo lahko prav tako kakšno kupil po simbolični ceni.

FOTO: KOK

V knjižnici so povedali, da bo ponudbe dosti, saj bodo pripravili kar 120 m knjig, ki se bodo vile in povezovale pot od trga, kjer bo prizorišče glavnega dogajanja ter do “kulturne plaže”, ki bo pred Kulturnim centrom Ravne.

“Kulturna plaža je prostor za sončenje možganov, bistrenje misli in kopanje v vsem, kar nam lepega ponujajo knjige, glasba, gledališče in likovna umetnost. Do kulturne plaže vas bodo popeljali kar natikači sami. Ko boste od daleč zagledali prijetno družbo, ki uživa ob kulturnih radostih, veste, da ste prispeli. Na kulturni plaži (kot na vsaki drugi plaži) je vedno prostora vsaj še za eno brisačo.”

Na koncu plaže bodo knjižničarke pripravile kažipot, ki bo med drugim obiskovalce usmerjal na ogled razstave Mančkarada, ki je na ogled v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika. Več o razstavi si lahko preberete TUKAJ in TUKAJ.

Na ta semanji dan pa ponudba res ne bo dolgočasna, saj bodo poleg ostale ponudbe knjižničarke pripravile še delavnico, na kateri si bodo lahko obiskovalci izdelali svojo kazalko.

“Kultura je razumevanje. Povezovanje. Način življenja. Je pot duše. Od mene k tebi. Kultura je potovanje knjige. Tudi v času, ki je bolj neprijazen in krut, nas nagovarja: “Tukaj sem. Preberi me.” Knjiga te najde in ti da nov polet. In če ni vel prava zate, je morda za koga drugega. Zamenjaj jo.” Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika, BUKVARNA AJTA.

VIR: KOK