Klub koroških študentov že tretje leto organizira umetniški natečaj za mlade umetnike iz naše regije

Klub koroških študentov in KMKC Kompleks v sodelovanju z Galerijo Ravne, v okviru projekta "Koroška, kdo si?", tretjič zapored organizirata natečaj vizualne umetnosti za mlade umetnike Koroške regije. Natečaj vabi umetnike, stare med 18 in 29 let, da z umetniškimi deli predstavijo svoj pogled na aktualno stvarnost naše regije.
118343720_592163954788837_3675051513330978195_n

Projekt “Koroška, kdo si?”, ki v ospredje postavlja koroške ustvarjalce, je manifestacija regije kot potenciala in priložnosti, povedo organizatorji. Namen natečaja pa je “spodbuditi ustvarjanje mladih umetnikov v regiji in jim ponuditi priložnost, da svoje delo predstavijo v domačem okolju.”

Natečaj je namenjem mladim vizualnim ustvarjalcem, ki živijo in ustvarjajo na Koroškem, imajo na Koroškem stalno ali začasno prebivališče oziroma so na Koroškem rojeni, sporočajo organizatorji. Tema natečaja ni določena, umetniki lahko prijavijo dela v mediju slikarstva, kiparstva, grafike, risbe, instalacije, fotografije, videa in novih medijev.

Ker je njihov cilj ponuditi umetnikom odlično iztočnico za nadgrajevanje njihovega dela in izražanja, so se v dogovoru z Galerijo Ravne (KGLU) odločili, da kot prvo nagrado ponudijo možnost samostojne razstave v letu 2022 v Galeriji Ravne. “Nagrada se podeljuje za kvalitetno in inovativno ter še neobjavljeno umetniško delo, ki je nastalo v zadnjih dveh letih,” še dodajajo.

Natečaj je odprt do vključno 31. marca 2021, več pa si lahko preberete tukaj.

Pri tem naj spomnimo, da je Monika Plemen prejela prvo nagrado natečaja Kluba koroških študentov “Koroška, kdo si?” in s tem razstavo v Galeriji Ravne. Lanskoletna zmagovalka pa je bila Anastazija Pirnat.

Preberite še: Znana je zmagovalka umetniškega natečaja “Koroška, kdo si?”, V Galeriji Ravne se bo predstavila koroška umetnica Monika Plemen

VIR: KKŠ

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.