Search
Close this search box.

Bo Andreja Gologranc nova direktorica Kulturnega doma?

Na razpis za prosto delovno mesto direktorja Kulturnega doma v Slovenj Gradcu so se prijavile tri kandidatke, vse so izpolnjevale razpisne pogoje. Kviaz je Andrejo Gologranc predlagal v potrditev občinskemu svetu Mestne občine Slovenj Gradec za direktorico Kutlurnega doma.

Lanskega novembra je bil objavljen razpis za direktorja Kulturnega doma, na katerega so se prijavile tri kandidatke, med njimi tudi dosedanja vršilka dolžnosti direktorja Andreja Gologranc. Vse prijavljene kandidatke so izpolnjevale razpisne pogoje ter tudi predstavile svoje programe. Kviaz je na začetku izbral Ireno Plešivčnik, ker pa je mnenje sveta zavoda Kulturnega doma ključno pri izbiri kandidata oziroma kandidatke, je predlog poslal zavodu v obravnavo.

Kandidatko Ireno Plešivčnik je svet zavoda Kulturnega doma zavrnil ter za direktorico predlagal Andrejo Gologranc, s čimer je izrazil zadovoljstvo z njenim dosedanjim delom. Kviaz je zatem znova preveril podporo sveta zavoda Kulturnega doma in z upoštevanjem njihovega mnenja sedanjo vršilko dolžnosti direktorja Andrejo Gologranc tudi predlagal v potrditev občinskemu svetu Mestne občine Slovenj Gradec.

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja pri občinskem svetu Mestne občine Slovenj Gradec je zaključila izbirni postopek za imenovanje direktorice Kulturnega doma Slovenj Gradec ter za sejo mestnega sveta že pripravila predlog za imenovanje. Mestni svet bo prihodnji teden na seji omenjeni predlog sprejel ali pa ga zavrnil.

Naj spomnimo, da je lanskega maja iz mesta direktorja Kulturnega doma Slovenj Gradec odstopil Davorin Horvat, ki je kulturni dom vodil od 1. 6. 2017. Od junija lani pa je na mesto vršilke dolžnosti direktorja stopila Andreja Gologranc. Več o odstopu Horvata preberite tukaj in tukaj.

Preberite tudi: Kulturni dom Slovenj Gradec z bogato in raznoliko vsebino vstopa v novo abonmajsko sezono.

VIR: Koroški radio

Dogodki