Search
Close this search box.

Slovenjgraški župan o odstopu direktorja KD Slovenj Gradec (VIDEO)

Na današnji novinarski konferenci je slovenjgraški župan, Tilen Klugler, novinarje in javnost seznanil tudi s težavami ob odstopu direktorja Kulturnega doma Slovenj Gradec, Davorina Horvata in med drugim pojasnil postopek prejete odstopne izjave.

Danes, 28. maja, je slovenjgraški župan, Tilen Klugler, sklical redno novinarsko konferenco, na kateri je prisotne in javnost med drugim seznanil tudi s težavami ob odstopu direktorja Kulturnega doma Slovenj Gradec, o čemer smo že poročali TUKAJ.

Naj spomnimo, da je pred dnevi v javnosti odjeknila nepričakovana novica, da z mesta direktorja Kulturnega doma Slovenj Gradec nepreklicno odstopa Davorin Horvat, ki je kulturni dom vodil od 1. 6. 2017. Informacije smo preverili tako pri Horvatu, ki je bil sicer na mesto direktorja imenovan za dobo petih let kot pri slovenjgraškem županu Kluglerju. Oba sta navedbe tudi potrdila.

Ob tem je Horvat med drugim dejal, da je odpoved na občinski svet poslal že v preteklem mesecu (30. 4. 2019), z mesta direktorja pa odstopa s 1. junijem. Ta datum je predlagal zato, ker se mu zdi korektno, da bo njegova naslednica oz. naslednik po svoje lahko oblikoval-a program nove abonmajske sezone. Program Slovenjgraškega poletja je sicer oblikoval že on. “To je narejeno, saj bi bilo za to v juniju premalo časa.”

Za spletni portal Koroške Novice pa je slovenjgraški župan, Tilen Klugler, med drugim pojasnil, da je prejel Horvatovo odstopno izjavo po elektronski pošti in to teden dni za tem, ko sta se sestala ter skupaj pregledala delovanje kulturnega doma, se pogovarjala o nadaljnjem delu in njunih pričakovanjih glede samega delovanja kulturnega doma. Klugler je še dejal, da je bil odstop direktorja KD Slovenj Gradec zanj presenečenje, saj na samem srečanju ni bilo govora o odstopu.

Župan MO Slovenj Gradec, Tilen Klugler, je na današnji novinarski konferenci še enkrat podal pojasnilo glede odstopa direktorja KD Slovenj Gradec.

Ravno te županove besede, da je prejel odstopno izjavo po elektronski pošti, pa so zmotile direktorja KD Slovenj Gradec v odhajanju, Davorina Horvata, ki se je na Kluglerjeve besede v našem prispevku odzval z »repliko«: Rad bi pojasnil, se odzval na zavajajoče besede: ” Kot pa je za spletni portal Koroške Novice po telefonu pojasnil slovenjgraški župan, Tilen Klugler, je prejel Horvatovo odstopno izjavo po elektronski pošti …” Odstopno izjavo sem dal Občinskemu svetu preko vložišča MO SG dne 30. 4. 2019, jaz je nisem poslal županu po elektronski pošti«

Pojasnilo glede izjave in odstopa direktorja KD Slovenj Gradec pa je na današnji novinarski konferenci še enkrat podal župan MO Slovenj Gradec, Tilen Klugler, ki je med drugim dejal: “Jaz lahko povem, da sva z njim dokaj solidno sodelovala in da me je ta odstopna izjava presenetila. Glede na to, da je verjetno Horvat vse vas seznanil, da je on presenečen nad mojo izjavo, da je mene presenetilo, da sem prejel njegovo odstopno izjavo po mailu. Ampak tako se je zgodilo, jaz sem dobil njegovo odstopno izjavo iz našega vložišča po mailu, kjer sem jo prebral. Njega do mene ni bilo. Tako da žal ne morem drugače komentirati, kot to dejstvo na kakšen način sem jaz njegovo izjavo dobil in prejel.”

VIDEO: Izjava župana Tilna Kluglerja glede odstopa direktorja KD Slovenj Gradec, Davorina Horvata.

Dogodki

Na današnji novinarski konferenci je slovenjgraški župan, Tilen Klugler, novinarje in javnost seznanil tudi s težavami ob odstopu direktorja Kulturnega doma Slovenj Gradec, Davorina Horvata in med drugim pojasnil postopek prejete odstopne izjave.