Koroški glasbenik, saksofonist Grega Šteharnik v sodelovanju Lano Petrovič posnel novo pesem

a_-001

Koroški glasbenik, saksofonist Grega Šteharnik je združil moči s slovensko pevko Lano Petrovič in nastala je pesem A prideš k meni nocoj.

“Noč … Milijone zvezd in spokojna tišina lune … Čas, ko se misli umirijo … Razmišljanje o tisočih malih stvareh, vizualiziranje skritih želja in hotenje bližine … vzdušje, ki ga je z besedilom odlično povzel kolega Luka Pernek, vizualiziral pa kot vedno mojster Dobran Laznik,” o novi pesmi na začetku pogovora pove koroški glasbenik Gregor Šteharnik.

Šteharnik pojasni, da je pesem A prideš k meni nocoj nastala v sodelovanju z mlado slovensko pevko Lano Petrovič. Lana je po končani srednji umetniški gimnaziji v Kopru, odšla Na akademijo za glasbo v Amsterdam, kjer se trenutno izobražuje v smeri jazz petja.“Spoznala sva se, ko sem pri njenem očetu, ki vodi studio za profesionalno snemanje klavirja Pianoroom, snemal svoj koncert za klavir, razloži Šteharnik in doda, da je Lani poslal idejno zasnovo pesmi, nad katero je bila takoj navdušena in pripravljena sodelovati. “Klavir je posnela sama, tudi vokal, snemanje pa je potekalo v Pianoroomu. Ostale stvari kot so kontrabas in bobni so bile posnete v Studiu Fono v Ljubljani, katerega vodi Domen Gracej in je zaslužen tudi za končni mix in mastering pesmi,” še doda glasbenik. “Izpostavil bi še kolega Luko Perneka, ki je napisal besedilo, aranžma in glasba pa sta moje avtorsko delo,” pojasni Šteharnik.

LANA PETROVIČ: vokal, klavir, GREGA ŠTEHARNIK: saksofon, glasba, aranžma, LUKA PERNEK: besedilo, ILJ PUŠNIK: kontrabas, aranžma, ANDRAŽ LIKAR: bobni, DOMEN GRACEJ: miks in mastering, POSNETO V STUDIIH PIANOROOM ter STUDIO FONO, VIDEO: DOBRAN LAZNIK

Za video podobo je poskrbel Dobran Laznik. Šteharnik še doda: “Ideja, scenarij in ostale stvari pri tem videospotu so njegova vizija,” ter razloži: “Video je bil v celoti posnet na t.i. greenscreen odzadju, Dobran pa ga je v postrprodukciji uredil, zmontiral in z odzadji pričaral magičnost na ekranu, ki odlično sovpada z temo in vzdušjem skladbe.” Video so posneli v Kulturnem centru Ravne. “Za to bi se iskreno zahvalil Kulturnemu centru Ravne oziroma Tadeju Brezniku, za podporo in pripravljenost pomoči nam kulturnikom, glasbenikom …”

Koroški glasbenik pa bo imel polne roke dela tudi v prihodnje. Kaj pripravlja? “V kratkem bom izdal še dva projekta, eden bo malo bolj rock/metal/fusion instrumentalni komad, za drugega, pa sem se podal v vode animacije lego kock, tako, da bo celotni spot izdelan v tej tehniki… Bo divje …” zaključi Šteharnik.

Preberite še: Grega Šteharnik in Lucija Štrekelj predstavljata nov projekt Loveground (VIDEO in FOTO), Koroški glasbenik predstavil priredbo pesmi iz znanega slovenskega filma

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.