Koroški glasbenik predstavil priredbo pesmi iz znanega slovenskega filma

Koroški glasbenik Grega Šteharnik je posnel videospot za priredbo pesmi iz znanega slovenskega filma. Glasbenik je povedal, da je eden izmed razlogov za igranje saksofona njegov spomin iz otroštva na prizore iz filma Babica gre na jug.

Šteharnik razloži, da ga ljudje večkrat vprašajo, zakaj se je odločil ravno za igranje saksofona. “Čisto pravega razloga še sam ne vem, spominjam pa se trenutkov iz otroštva, ki so verjetno vplivali na mojo odločitev zakaj saksofon,” pove in doda, da so eni izmed njih, če ne celo prvi spomini, v tej smeri, prizori iz filma Babica gre na jug, kjer Bojan Emeršič igra vlogo saksofonista. “Lahko, da mi je prav ta film podzavestno pomagal pri odločitvi. Vedno sem imel temo iz filma nekje v spominu in si po tihem želel ustvariti svojo verzijo, svoj “take” te teme. ”

Glasbenik doda, da je čutil, da je ravno zdaj pravi trenutek in zadevo speljal. “Čisto za moje osebno zadovoljstvo in kot poklon klasiki slovenskega filma. Morda pa še koga izmed ljudi, ki bodo projekt videli, ponese nazaj v preteklost, v otroštvo in malo drugačne čase,” še razloži.

Pove, da je tudi pri tem projektu sodeloval z dobrim prijateljem in video vizionarjem Dobranom Laznikom. “Mislim, da je odlično pričaral vzdušje skladbe s pridihom nostalgije in umetniške note.” Šteharnik pa pove, da je v videospotu uporabil družinski “fiči”, ki so ga vozile že tri generacije Šteharnikov.

Audio studijske zadeve je posnel in dokončal pri Domnu Graceju, ki ima v Ljubljani svoj glasbeni studio FONO, pri aranžmaju pa mu je pomagal Kristjan Korat iz Maribora. Seveda pa brez dovoljenja avtorja Milka Lazarja priredba ne bi bila mogoča.

Šteharnik za konec še doda: “Čeprav je tema “sposojena”, imam vseeno občutek, da je v projektu tudi  pridih avtorstva, saj je večji del skladbe in sola moje delo.”

Glasbenik pa ne počiva, saj ima načrte tudi za prihodnje. “Na čakanju imam še par slogovno različnih in povsem avtorskih projektov, ki se bodo dali videti zelo kmalu.”

Preberite še: Grega Šteharnik in Lucija Štrekelj predstavljata nov projekt Loveground (VIDEO in FOTO)