Search
Close this search box.

Grega Šteharnik in Lucija Štrekelj predstavljata nov projekt Loveground (VIDEO in FOTO)

Koroška glasbenika Grega Šteharnik in Lucija Štrekelj sta izdala skladbo in videospot z naslovom Loveground. Preverite kaj nam je o projektu zaupal Grega Šteharnik.

Grega nam je povedal, da se z Lucijo poznata že dobrih trinajst let, vse odkar so ustanovili razširjeno zasedbo FaušDur, kjer oba sodelujeta. Ona kot pevka, Grega pa kot saksofonist. Z leti sta postala dobra prijatelja, ki se medsebojno podpirata v glasbenih projektih: “Razvila sva nekakšen glasbeno-družinski odnos”. Dolga leta sta se pogovarjala, da bi skupaj nekaj ustvarila, ko pa ji je Grega predstavil skladbo Loveground, sta oba začutila, da je čas, da skupaj zapojeta v duetu.

Skladba je v celoti Gregovo avtorsko delo, saj je zanjo sam napisal besedilo, glasbo in aranžma. “Napisana je v angleščini in to zaradi preprostega razloga, saj mi pisanje besedil v slovenskem jeziku ne gre dobro od rok in lažje ustvarjam v angleškem jeziku.” nam razloži Grega. V projekt je vključil nekaj svojih glasbenih kolegov s katerimi sodeluje že več let, najpomembnejša je seveda pevka Lucija Štrekelj. Sodelovali so še Tadej Drobne (tenor, saksofon), Miha Šrimpf (pozavna), Gorazd Čepin (klaviature), Lenart Zih (trobenta), Valetnin Rogina (violončelo) in Dejan Dimec (kitara, bas kitara, bobni). Grega pravi, da gre slednjemu prav posebna zahvala, saj so v njegovem studiu posneli audio posnetek, za katerim stoji tudi kot producent. “Z Dejanom že vrsto let uspešno sodelujeva, tako pri njegovih kot pri mojih projektih in upam, da bo tako še na dolga glasbena leta.”

Za skladbo LOVEGROUND so posneli tudi videospot.

Za skladbo so posneli tudi videospot, za podobo katerega je poskrbel Dobran Laznik, ki z Gregom ni sodeloval prvič. “Dobran je poskrbel za perfekten in čaroben video izdelek, ki je obudil mojo glasbo in ji pripel vizualno podobo ter s tem dodal piko na i celotnemu projektu.” Videospot so posneli v Narodnem domu v Mežici, za kar je zaslužen tudi direktor doma Ambrož Blatnik, ki zmeraj brezpogojno podpira koroške ustvarjalce ter pomaga pri širjenju kulture. Pri snemanju sta sodelovala tudi Gregova brata, Tadej kot izdelovalec vrtljivega odra ter Aleš kot operater ter pomagač na snemanju. “Za to, da imamo v videospotu vsi tipi top frizure ter make up pa je poskrbela moja boljša polovica Monika Dvornik” je še dodal Grega.

S končnim izdelkom pravi, da je zelo navdušen in zadovoljen: “Izpadel je bolje kot sem si predstavljal, tudi prvi odzivi so odlični in pozitivni.” Dodal je, da je vesel, da sta pesem in videospot ljudem všeč, saj je bilo v celoten projekt vloženega ogromno časa in truda. Z Lucijo pa bosta v preteklosti še zagotovo sodelovala, v takšni ali drugačni obliki nam še pove glasbenik. “Če bo kakšna priložnost bova najino skladbo vsekakor izvedla v živo, če ne drugače, morda v kakšni live akustični izvedbi. Pustite se presenetiti.”

In kakšni so načrti za prihodnost? Grega ima v načrtu izdati par skladb, tako vokalnih kot instrumentalnih, ki so trenutno v različnih fazah nastajanja. Sodeluje z večimi glasbeniki in glasbenicami na različnih koncih Slovenije. “Tiha želja je, da vse to nekoč združim na svoji zgoščenki” zaključi Grega.

Videospot je že izdan in ga je mogoče zaslediti na socialnih omrežjih Facebook, Instagram, Youtube, pod naslovom Grega feat. Lucy Lucija Štrekelj – LOVEGROUND. V kratkem pa bomo lahko skladbo slišali tudi na radijskih postajah.