Franc Šegovc se z ansamblom Štirje kovači vrača na glasbene odre

Štirje kovači nas bodo še naprej razveseljevali. Že 5. aprila jim boste lahko prisluhnili v Rdeči dvorani v Velenju.

Kot smo že poročali, Smehovci tudi letos pripravljajo že tradicionalni koncert ”V pomlad s Smehom 2019”, ki bo v petek, 5. aprila, ob 20.00 v Rdeči dvorani v Velenju. Fantje obljubljajo obilo glasbenih gostov, presenečenj, glasbe in smeha. Zagotovo pa je eno od večjih presenečenj razkritje, ki so ga danes objavili na spletni strani radia Veseljak, da bodo koncertu ansambla Smeh nastopili tudi legendarni Štirje kovači.

Članica ansambla Smeh je tudi Adrijana Kamnik. Več o njej najdete TUKAJ.

Žiga Ramšak, harmonikar in vodja ansambla Smeh je za radio Veseljak povedal: “Zelo smo veseli in ponosni, da nas bodo s svojim nastopom na našem koncertu počastili legendarni Štirje kovači! Vodja ansambla Štirje kovači, Franc Šegovc, je pred nekaj meseci doživel hudo prometno nesrečo, zaradi katere je nekaj časa preživel v bolnišnici. Marsikdo se je spraševal, če bodo Štirje kovači sploh še kdaj nastopali? Tudi Smehovci nismo verjeli, da bodo legende narodno zabavne glasbe nastopile na našem  odru. Pred enim tednom pa smo prejeli klic gospoda Šegovca, ki pravi, da so Štirje kovači zopet pripravljeni za igranje in da bodo z veseljem nastopili na koncertu “V pomlad s Smehom 2019”.

Več o prometni nesreči, v kateri je bil poškodovan Franc Šegovc, si lahko preberete TUKAJ.

Ramšak je za radio Veseljak še povedal, da so zelo veseli in počaščeni, da se Štirje kovači ravno na njihovem koncertu premierno vračajo na odre in komaj čakajo, da z njimi zapojejo nekaj njihovih najlepših viž.

FOTO: Arhiv Koroške Novice

Zagotovo pa bo ta novica razveselila tudi vse ljubitelje narodno zabavne glasbe, še posebej tiste, ki radi prisluhnejo vižam slovenjgraškega ansambla. Pri tem pa naj spomnimo, da je revija Muzika konec januarja organizirala tudi Glasbeni pozdrav za Franca Šegovca. Na srečanju so mu pred Splošno bolnišnico Slovenj Gradec v podporo in spodbudo zaigrali številni njegovi glasbeni prijatelji, o čemer si lahko več preberete TUKAJ.

Kot še poroča radio Veseljak pa bodo Štirje kovači svoj 65. rojstni dan počastili z velikim koncertom, 19. maja ob 18:00 v Slovenj Gradcu.