Search
Close this search box.

FOTO in VIDEO: Glasbeniki družno zaigrali v pozdrav Francu Šegovcu

Danes so v Slovenj Gradcu, pod okriljem revije Muzika, pripravili Glasbeni pozdrav za Franca Šegovca. Zanj so pred Splošno bolnišnico Slovenj Gradec zaigrali udeleženci dogodka od blizu in daleč. Vodilno melodijo je dirigiral ansambel Rosa. Srečanje in podporo gospodu Šegovcu pa so odobrili in podprli tudi v slovenjgraški bolnišnici.

Naj spomnimo, da smo konec decembra na naši strani poročali, da se je v prometni nesreči na Legnu hudo poškodoval Franc Šegovc, vodja, harmonikar in pevec ansambla Štirje kovači, ki letos praznuje 65. obletnico delovanja. Zdaj je gospod Šegovc že izven življenjske nevarnosti, čeprav je še vedno na okrevanju v slovenjgraški bolnišnici, je njegovo stanje stabilno. Kot navaja revija Muzika, ga pa čaka še daljše okrevanje.

V zadnjem mesecu so se na legendarnega Franca Šegovca spomnili številni glasbeniki in tudi ostali ljubitelji narodno zabavne glasbe, ki so bili v mislih z njim in zanj tudi molili. Ne malo pa je bilo takšnih, ki so mu danes pred slovenjgraško bolnišnico, pod oknom njegove sobe, v pozdrav in za spodbudo tudi zaigrali.

»Želimo si, da bi ta naša skupna gesta Francu vlila pogum, voljo in dodatno moč, ki ga bodo spremljali do konca rehabilitacije,« pa je pred dogodkom zapisal glasbenik in urednik revije Muzika, Domen Hren.

Glasbenikom, zbralo se jih je okrog 50, je po zaigranih vižah, Kam le čas beži in Na pavre, v pozdrav pomahal tudi Franc Šegovc, ki se jim je vidno ganjen tudi zahvalil. Nakar so se udeleženci dogodka odpravili v restavracijo Preša na Legnu, kjer je sledilo druženje in brezplačna pogostitev s toplim obrokom.

Gospodu Šegovcu želimo uspešno okrevanje ter čimprejšnjo vrnitev nazaj na glasbene odre. Reviji Muzika pa iskrene čestitke za idejo in dobro organiziran dogodek.

Dogodki