FOTO: Poskočni muzikanti in Trio Klemna Rošerja navdušili na Ravnah

FotoKoroskenovice17

Nocoj je v veliki dvorani Kulturnega centra na Ravnah na Koroškem potekal drugi koncert abonmaja Guštanj, abonmaja narodnozabavne glasbe, ki je letos namreč novost med abonmaji. Na odru so nastopili Trio Klemna Rošerja in Poskočni muzikantje.

V sicer ne polni dvorani je bilo moč čutiti, da imamo Korošci narodnozabavno glasbo radi. Vzdušje je bilo odlično že v samem začetku, ko so na odru zaigrali člani ansambla Trio Klemna Rošerja, ki so pred tem poželi bučen aplavz zaradi uspehov Glasbene šole ter uspehov njihovih učencev, ki so jih dosegli ta vikend (preberite več tukaj). Po nekaj zaigranih skladbah, pa so na oder prišli vsem dobro znani Poskočni muzikanti. Pričeli so hitro – z Avsenikovo Golico, nadaljevali pa seveda s svojimi znanimi skladbami, ki so obiskovalce v dvorani prepričale, da so zapeli skupaj z njimi.

Med zabavnimi vložki Janija Repnika, ki je povezoval dogodek, smo se lahko skupaj nasmejali s člani obeh nastopajočih ansamblov, saj smo o skoraj vsakemu posebej izvedeli kakšno zabavno anekdoto.

Štirikrat so se ansambli na odru med sabo menjali, na koncu pa so zaključili Poskočni muzikanti – prav posebej – s počasno skladbo. Kot so povedali, so v čast Francu Šegovcu, vodji ansambla Štirje Kovači, ki se je nesrečno poškodoval v prometni nesreči (več si lahko preberete tukaj), zaigrali skladbo “Kam le čas beži” (nocoj bi na koncertu morali zaigrati prav Štirje Kovači, vendar zaradi nesrečnega dogodka žal niso mogli). Vsi v dvorani so to znano skladbo Štirih kovačev zapeli skupaj s Poskočnimi muzikanti in tako zaključili drugi koncert abonmaja Guštanj.

Že čez en mesec, 10. marca, pa na Ravne prihajajo IGOR IN ZLATI ZVOKI ter FANTJE S PRAPROTNA, ki bodo, ne dvomimo, zadnji koncert abonmaja Guštanj, dvorano v Kulturnem centru napolnili do zadnjega kotička. Več o dogodku in nakup vstopnic -> www.kcravne.si.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.