“Vuzenica, dom srčnih ljudi, vas z video predstavitvijo vabi na obisk” (VIDEO)

Vuzenica, ki jo odlikuje sloves enega najstarejših krajev v Dravski dolini, leži ob sotočju reke Drave in njenega pritoka Cerkvenice, pod severnim vznožjem gozdnatega Pohorja, je z okoliškimi kraji na ogled tudi na spletu.

V video posnetku si lahko ogledate zanimivo zgodovino pokrajine, ki med drugim nudi obilico možnosti za rekreacijo v neokrnjeni naravi, je prepredena s številnimi pohodnimi potmi, spoznali boste kulturne znamenitosti, društva, ki delujejo na tem območju … Ob ogledu predstavitve, s katero vas vabijo na potep med Dravo in Pohorjem, boste lahko začutili utrip življenja in dogajanja v tej občini in se morda odločili, da se na naslednji izlet odpravite prav sem.

Pri tem naj še omenimo, da je Vuzenica prepoznavna tudi po Vuzeniških dnevih, ki se na tem območju odvijajo tradicionalno meseca avgusta, ko se se v tednu dni na programu zvrstijo številni športni, kulturni, glasbeni … dogodki, ki temeljijo na tradiciji in prostovoljstvu. Letošnji so bili že petindvajseti.

Prepoznavnost Vuzenici v svetu pa daje tudi uspešen dvajsetletni nogometaš Jaka Bijol (CSKA Moskva), ki je bil pred dnevi razglašen za najboljšega mldega nogometaša leta 2019, po izboru dnevnik Ekipa SN v sodelovanju z novinarji ostalih slovenskih medijev. Številni pa so si konec lanskega leta ogledali tudi njegov nevrjeten zadetek, ki so ga mnogi primerljali z enim od številnih znamenitih golov nekdanjega argentinskega virtuoza Diega Armanda Maradone, o čemer smo poročali TUKAJ.

Video: “V Vuzenici vas čaka prečudovita narava, pestra zgodovina, pisano domače dogajanje in topel nasmeh ljudi, ki se bodo potrudili, da se boste pri njih kar najbolje počutili,” si lahko ogledate TUKAJ.

Vir: Občina Vuzenica

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije