Search
Close this search box.

Začenjajo se 25. Vuzeniški dnevi s poudarkom na tradiciji in prostovoljstvu ter z obiskom Melanije (VIDEO in FOTO)

Letošnji Vuzeniški dnevi bodo potekali med 9. in 18. avgustom. Tudi letos je Občina Vuzenica skupaj s številnimi društvi in prostovoljci pripravila zelo bogat program, ki po besedah organizatorjev znova potrjuje geslo ZA VSAKOGAR – TUDI ZA VAS.

Letos bodo v Vuzenici potekali že 25. Vuzeniški dnevi, v okviru katerih se bodo med 9. in 18. avgustom v Vuzenici in okolici zvrstile številne kulturne, športne, verske, poučne, kulinarične in zabavne prireditve, ki bodo zagotovo pri vseh obiskovalcih poskrbele za dvig temperature v poletnih avgustovskih dneh.

Senta Lorenci Kričej, Franjo Golob in Andrija Halužan

V skrbno izbranem in pestrem naboru dogodkov, pripravili so jih približno 50, ki temeljijo na tradiciji in prostovoljstvu, pa bo vsak lahko našel kaj zase, so prepričani člani organizacijskega odbora, župan Franjo Golob, direktorica Turistično informacijskega centra Senta Lorenci Kričej in koordinator projekta Andrija Halužan, ki so nas na včerajšnji novinarski konferenci seznanili s podrobnostmi letošnjega dogajanja na 25. Vuzeniških dnevih.

Občina Vuzenica praznuje svoj občinski praznik 15. avgusta – na dan praznika Marijinega vnebovzetja, ko se k romarski cerkvi Device Marije na Kamnu zgrinjajo množice romarjev. Dan pred praznikom pa je že običaj, da na slavnostni seji podelijo občinske nagrade.

Na Občini Vuzenica imajo na široko odprta vrata za vse, ki želijo sodelovati pri praznovanju občinskega praznika, pove župan Franjo Golob.

»Vuzeničani smo ta praznik vzeli za svojega. Prireditev se z veseljem udeležijo tako domačini kot prebivalci celotne Koroške, pogosto pa k nam pridejo tudi obiskovalci iz tujine. Vuzeniški dnevi so čas za sprostitev, čas za druženje, čas za prijeten stisk rok in tudi za iskrene pogovore, če drugače med letom tega ne najdemo. Z veseljem to sprejemajo tudi Vuzeničani in jaz upam, da bo tudi v prihodnje tako, da bomo lahko obeležili kakšno okroglo obletnico ter ob tem skupaj praznovali in se veselili. Občina in TIC poskrbita za logistični in finančni del. Občina bo iz letnega proračuna za letošnje praznovanje namenila 20.000 evrov. Društva, ustanove in posamezniki pa Vuzeniške dneve pripravijo in jim dajo vsebino,« je v uvodnem delu novinarske konference pojasnil župan Franjo Golob.

VIDEO: Vuzeniški župna Franjo Golob: “Prav prostovoljstvo je tisto, ki nam lahko naredi 25. Vuzeniške dneve zopet bogate, pestre … Za vsakogar, tudi za vas”

[aiovg_video id=88401]

Kot že rečeno ima Občina Vuzenica, po besedah župana, tudi velik posluh za društva, kar dokazuje tudi več kot uspešno sodelovanje med občino in društvi tako v okviru priprave in organizacije Vuzeniških dnevov kot na drugih področjih.

Društva in ustanove se na sodelovanje pri organizaciji Vuzeniških dnevovo z veseljem odzovejo, saj jim pomoč pri pripravi programa in udejstovavnje na prireditvah prinese tudi nekaj finančnih sredstev, ki jih lahko potem tekom leta porabijo za druge projekte, kar je potrdila in pojasnila tudi direktorica Turistično informacijskega centra Senta Lorenci Kričej.

VIDEO: Direktorica Turistično informacijskega centra Vuzenica Senta Lorenci Kričej: “Vse prireditve, ki jih imamo v programu, si zaslužijo obisk. Program je dobro pripravljen, toliko organizacije je v njem, da je vsak dan poseben.”

[aiovg_video id=88418]

Da Vuzeniški dnevi temeljijo predvsem na prostovoljni bazi, dokazuje poleg vseh društev, ustanov in posameznikov tudi gospod Andrija Halužan, koordinator projekta, sicer tudi vuzeniški zdravnik, ki v organizacijskem odboru neprekinjeno sodeluje že od prve prireditve.

Naj omenimo, da večino letnega dopusta, 14 dni, nameni ravno pripravi in izvedbi Vuzeniških dnevov, kjer sodeluje kot koordinator, poskrbi, da vse gladko teče ter deli z ostalimi soorganizatorji neprecenljive izkušnje, ki jih je na tem področju pridobil v vseh teh letih. Župan pa je pri tem dodal, da ob vsem tem Andrija Halužan poskrbi tudi za zdravje domačinov in obiskovalcev Vuzeniških dnevov.

VIDEO: Koordinator projekta in vuzeniški zdravnik Andrija Halužan: “Stavimo na tradicijo, tradicionalne zadeve, ki so se čvrsto prijele. Izpostavil bi nedeljo, 11. avgusta, ko je Dan domoljubja. Zgodovine ni nikoli dovolj. Tisti, ki ne ljubi zgodovine in je ne pozna, se ne more vključevati v sodobnost in ne more sodobnosti razumeti. Vabimo predvsem mladino, da se v nedeljo ob 10. uri zbere in posluša zadeve, ki jih mogoče nikoli ne bi slišali in izvedli iz naše relativno bližnje zgodovine, kako je Slovenija nastala.”

[aiovg_video id=88455]

Vuzeniški dnevi, ki jih v Vuzenici neprekinjeno pripravljajo že 25. let, vsebujejo tudi nekatere verske prireditve, med katerimi gre seveda izpostavit vsako leto bolje obiskan Rokov sejem, ki bo letos potekal 17. in 18. avgusta, praznovanje Marijinega vnebovzetja, ko se bodo številni romarji podali k cerkvi Marije Device na Kamnu v Vuzenici ter romanje in srečanje sodelavcev Nadškofijske Karitas Maribor, ki bo potekalo 16. avgusta.

Na športnem področju velja izpostaviti mednarodno tekmovanje v slalomu na rolerjih, ki ga organizira Smučarski klub Vuzenica. V soboto, 10. avgusta, bo potekala tudi nogometna tekma med župani Slovenije in Humanimi zvezdicami – Art Football team Slovenija, ob tej priložnosti bodo namenu predali oziroma otvorili tudi igrišče z umetno travo. Med drugim se lahko udeležite tudi družinskega kolesarjenja, ki ga bodo izvedli v sodelovanju s Koronarnim klubom, nogometa na mivki, pohoda in 2. rekreativnega dne za družine, v okviru katerega bo organiziran tek z vozički in tricikli, pilates v tandemu in tek za otroke.

Preberite tudi: SP Moskva 2019: Boštjan Grizold kot prvi Vuzeničan zaigral za Humane zvezdice – (FOTO)

“Imamo sklope, sejemske, športne, kulturne, zabavne, verske … Predvsem v športnem delu je velika zadeva pridobitev na infrastrukturi, športni park je namreč pridobil igrišče z umetno travo. Za katerega upamo, da bo zagon mladini v Vuzenici, da se bodo še bolj ukvarjali s športom, da mogoče kdaj v Vuzenici spet vzgojimo kakšnega dobrega nogometaša, ki se bo lahko postavil ob bok Bijolu, Kiteku ali Maherju,” pa je na konferenci med drugim poudaril Halužan.

V soboto, 10. avgusta, bo potekala uradna otvoritev igrišča z umetno travo.

Seveda pa bo že prvi dan Vuzeniških dnevov postregel tudi z zabavnimi prireditvami, ki se bodo nadaljevale tekom vseh desetih dni in bodo postregle z različnimi glasbenimi gosti. Odvilo se bo tudi tradicionalno Srečanje diatonikov, posameznikov in skupin … Pripravljajo pa tudi številne delavnice za najmlajše, veliko otroško tombolo, kmečki dan, veslanje na Dravi, srečanje upokojencev, gobarsko razstavo …

Šotor, kjer se bodo odvijale zabavne prireditveje že postavljen.

Seveda pa ne smemo pozabiti omeniti, da se bo v Vuzenici ustavila tudi Melanija.

Lesenjača oziroma ladja, ki je nastala na pobudo in zamisel akademskega kiparja Davida Herzog Leitingerja, rojenega v Vuzenici in je po Dravi prvič zaplula lani.

https://www.facebook.com/davidherzogleitinger/videos/10212782040368913/

»Plovni objekt Davida Hercoga Leitingerja predstavlja še en poskus vrniti reki njeno plovnost, njeno bistvo in ljudem približati njene lepote. Plovba po reki in akumulacijskem jezeru je lahko zelo prijetno doživetje, še posebej v spomladanskih in poletnih mesecih, je ob razstavi makete plovila, idejne skice in načrtov za izdelavo,« zapisala Koroška galerija likovnih umetnosti. O vsem tam pa se boste lahko na Vuzeniških dnevih prepričali tudi vi.

Celoten program 25. Vuzeniških dnevov – Za vsakogar, tudi za vas.

PETEK, 9. 8. 2019

  • 17.30 SLALOM NA ROLERJIH – URADNI TRENING
  • 18. 00 OTVORITEV VUZENIŠKIH DNEVOV Z VOKALNO SKUPINO IL DIVJI, OTVORITEV RAZSTAVE FOTOGRAFIJ LOJZETA GOBCA IN FILATELISTIČNA RAZSTAVA – Letošnje Vuzeniške dneve bodo pričeli z najboljšo slovensko klapo leta 2019 – IL DIVJI in s fotografsko razstavo dolgoletnega ravnatelja OŠ Vuzenica, g. Lojzeta Gobca, z naslovom LEPA SI, VUZENICA. Sočasno bo potekala tudi filatelistična razstava Filatelističnega društva Drava Muta – Vuzenica na temo znameniti Vuzeničani, tokrat dr. Maks Pregl, prvi vuzeniški zdravnik.
  • 19.30 SLALOM NA ROLERJIH – NOVINARSKA KONFERENCA IN SPREJEM TEKMOVALCEV
  • 21.00 BIG BRASS PARTY 2019: BRASS BAND RADLJE, BIG BAND RADLJE, GROOVELAND, SAGADUDAB IN GOST VLADO KRESLIN – Prvi večer v štoru bo otvoril Brass Band Radlje, ki se mu bodo letos pridružili tudi Big Band Radlje ter skupini Grooveland in SaGaDuDaB. Na odru se jim bo pridružila legenda slovenske glasbene scene, VLADO KRESLIN.

SOBOTA, 10. 8. 2019

  • 9.00 MEMORIAL “ANITA  –  KOSTA”, TRADICIONALNI TURNIR TROJK V PETANKI
  • 9.30 POHOD NA NAJVIŠJI VRH OBČINE VUZENICA – Zbor bo na koči Planinc ob 9.00, nato se ob 9.30 pohodniki podajo peš na najvišji vrh občine Vuzenica Malo kopa (1524 m), kjer jih pričakajo člani Radiokluba Miloša Zidanška pri njihovi postojanki. Na vrhu bo za vse udeležence pripravljena malica. Pot je lahka in primerna za vse generacije. Hoje je cca. 3 ure.
  • 10.00 ZIDANJE GRADOV NA MIVKI – Nič ne prikliče nasmeha na otroški obraz tako hitro, kot misel na morje in peščeno plažo. Ker pa je nam najbližja plaža še vedno nekaj ur vožnje stran, si lahko s svojimi otroki privoščite uživanje v mivki kar doma. Pridružite se zidanju gradov na mivki v vuzeniškem športnem parku. Ekipo sestavljajo trije člani – otroci do konca osnovne šole, v skupini je lahko tudi en starš.
  • 14.00 SLALOM NA ROLERJIH – SLOVENIAN OPEN INLINE SLALOM ALPIN WR – Smučarski klub Vuzenica nas navdušuje s svojimi dosežki med zimsko sezono, a to za nadobudne smučarje ni dovolj. Poleti namreč neizmerno pogrešajo snežne strmine. Zato že nekaj let zapored Smučarski klub organizira mednarodno tekmovanje v slalomu na rolerjih, kjer toplo pozdravijo tudi vse domače navijače. Če pa bi si zaželeli zimske zabave tudi sredi avgusta, ste vabljeni, da se tekmovanja tudi sami udeležite. Tekmovalo se bo v kategorijah: 8 let in manj, 8-10 let, 10-12 let, 12-14 let, 14-16 let, 16-18 let in nad 18 let. Za več informacij (nam) pišite na: skvuzenica@gmail.com.
  • 16.00 URADNA OTVORITEV IGRIŠČA Z UMETNO TRAVO, NOGOMETNA TEKMA MED ŽUPANI SLOVENIJE, HUMANIMI ZVEZDICAMI – ART FOOTBALL TEAM SLOVENIJA – (športniki, estradniki in druge znane osebnosti, ki igrajo nogomet in nastopajo v humanitarne namene) IN VETERANI VUZENICA ROGIJEV MEMORIAL.
  • 17.30 APRES-SKI PARTY
  • 20.00 POLETNI VEČER S KINGSTONI, MANCO ŠPIK IN ISAACOM PALMO – Kingstoni, Manca Špik in slovenski Argentinec Isaac Palma vam bodo poživili sobotno noč z največjimi glasbenimi uspešnicami zadnjih let. Manca Špik je priznana slovenska glasbenica, argentinski Slovenec Isaac pa finalist šova Slovenija ima talent. Skupaj s Kingstoni, ki so nepogrešljivi prav na vsaki zabavi, vam bodo ustvarili nepozabno poletno noč.

NEDELJA, 11. 8. 2019

  • 7.00 DRUŽENJE RIBIČEV V SKLOPU PRAZNIKA OBČINE VUZENICA
  • 10.00 DAN DOMOLJUBJA – URA ZGODOVINE IN SREČANJE BORCEV IX. SNOUB MILOŠA ZIDANŠKA, VETERANOV VOJNE ZA SLOVENIJO, POLICIJSKEGA VETERANSKEGA ZDRUŽENJA SEVER ZA KOROŠKO, ČLANOV ZB ZA VREDNOTE NOB, ČASTNIKOV IN PRAPORŠČAKOV – Na uri zgodovine bo gost polkovnik MIRAN FIŠER, ki bo imel govor na temo: Iz jugoslovanske krize v slovensko samostojnost.
  • 14.00 ŠENTVIŠKE IGRE – Na šentviških igrah se v zabavnih športnih, štafetnih igrah pomerijo 5-članske ekipe. Igre so odprte za vse, ki bi se radi pomerili v spretnostnih preizkušnjah in se ob tem zabavali.
  • 15.00 TRADICIONALNO SREČANJE DIATONIKOV, POSAMEZNIKOV IN SKUPIN
  • 16.00 VELIKA OTROŠKA TOMBOLA – Kot vsako leto se bodo najmlajši tudi letos razvedrili z Veliko otroško tombolo. Tokrat bo mlade tekmovalce zabaval in prireditev povezoval SPIDI RODRIGEZ. V napeti igri na srečo pa si bodo mladi nadobudneži lahko priigrali vrsto zabavnih in uporabnih nagrad.

PONEDELJEK. 12. 8. 2019

  • 10.00 DAN ODPRTIH VRAT NA POSESTVU SEKOŽEN – Člani društev Ajda Koroške in skupnosti Vrtičkarjev Vuzenica že leta skrbno obdelujejo posestvo Sekožen na Sv. Vidu. Njihovo trdo delo vsako leto obrodi sadove, ki jih bodo letos podelili tudi z vami. Pridružite se jim ob dnevu odprtih vrat, kjer vam bodo predstavili biološko dinamične preparate, ki jih tudi sami uporabljajo ob vzgajanju rastlin na njihovih vrtovih. Temu bo sledil ogled po posestvu in pokušnja zelenjavne juhe z odprtega ognja, skuhano iz domačih pridelkov.
  • 18.00 PRK HARMONIJA IN PLESNE SKUPINE SMARAGDNE OČI – Plesno-rekreacijski klub Harmonija in plesna skupina Smaragdne oči se bodo predstavili z svojim programom: ritmična gimnastika, ritmika in ples za otroke 4–5 let, balet in ples. Vabijo vas k ogledu programa in k vpisu v novo športno – plesno sezono.

TOREK, 13. 8. 2019

  • 8.00 STEZNO – BORBENO KEGLANJE
  • 10.00 DAN ODPRTIH VRAT LIVARNE VUZENICA – Prvič bo na voljo voden ogled posodobljene proizvodnje Livarne Vuzenica. Če se želite ogleda udeležiti, vas prosijo, da se zaradi zagotavljanja varnosti obvezno prijavite na samanta.ribic@cimos.eu ali pa prijavo sporočite na Občino Vuzenica na telefonsko številko 87 91 220 najkasneje do petka, 9. 8. 2019. Ogled je namenjen vsem, ki vas zanima kaj se skriva za zidovi Livarne Vuzenica.
  • 12.00 SREČANJE UPOKOJENCEV
  • 16.00 DRUŽINSKO KOLESARJENJE V SODELOVANJU S KORONARNIM KLUBOM – Če si želite s svojimi najbližjimi privoščiti popoldanski oddih športne narave, se lahko pridružite družinskemu kolesarskemu izletu. Pot je primerna tudi za najmlajše, peljala nas bo namreč od igrišča ob Osnovni šoli Vuzenica do gostilne Prodnar na Pohorski cesti. Tam nas bodo pričakali člani Društva srčnih bolnikov Dravske doline in nam ponudili osvežilne napitke ter kratko vadbo, ki bo nedvomno dobro dela vašemu zdravju in vam omogočila zabavno, aktivno popoldne.

SREDA, 14. 8. 2019

  • 18.00 SLAVNOSTNA SEJA OBČINE VUZENICA
  • 20.00 VELIKA ZABAVA S SKUPINO MAMBO KINGS – Mambo Kings so resnično kralji slovenskih zabav – poskrbeli bodo za nepozaben večer plesa, petja in zabave vse to zgodnjih jutranjih ur.

ČETRTEK, 15. 8. 2019

  • 10.00 PRAZNOVANJE MARIJINEGA VNEBOVZETJA
  • 14.00 VESLANJE NA DRAVI – Reka Drava vselej navdušuje s svojo spremenljivostjo. Na tem dogodku se boste lahko ogledali lepote njenih bregov z reke. Z različnimi plovili (kajak, kanu) boste lahko pod nadzorom inštruktorjev športnega društva Pure sport zaveslali po Dravi. Če si torej želite unikatne vodne dogodivščine – vljudno vabljeni. Veslanje je primerno za vse generacije in poteka pod strokovnim vodstvom.
  • 16.00 2. REKREATIVNI DAN ZA DRUŽINE – TEK Z VOZIČKI IN TRICIKLI, PILATES V TANDEMU, TEK ZA OTROKE – V športnem parku vam ponujaJo izredno priložnost za aktivno družinsko zabavo – lahko se udeležite teka z vozički in tricikli, pilatesa v tandemu (starš + otrok) ter teka za otroke v kategorijah 2–3 leta in 4–6 let ter za šolarje 1.–2. in 3.–4. razreda.
  • 17.00 ODBOJKA NA MIVKI ZA VETERANKE IN VETERANE
  • 18.00 DANILO KOCJANČIČ FRIENDS ACOUSTIC: LADI & MATJAŽ

PETEK, 16. 8. 2018

  • 17.00 ŠAHOVSKI TURNIR – Vsi šahovski navdušenci vljudno vabljeni na šahovski turnir, katerega se lahko udeležite kot gledalci, ali pa preizkusite svoje sposobnosti kot dejaven tekmovalec.
  • 17.30 ROMANJE IN SREČANJE SODELAVCEV NADŠKOFIJSKE KARITAS MARIBOR
  • 20.30 KINO NA PROSTEM, PREDSTAVITEV PROMOCIJSKEGA FILMA – V mističnem, večernem ambientu na Pistrovem gradu si boste lahko premierno ogledali kratek promocijski film o Vuzenici, ki bo odslej prikazan vsem turistom in obiskovalcem Vuzenice, nato pa sledi še ogled slovenskega filma Nika. V primeru slabega vremena bo prireditev v Modri dvorani.
  • 21.00 MATJAŽ JELEN (ŠANK ROCK) ACOUSTIC

SOBOTA, 17. 8. 2019

  • 8.00 OTVORITEV ROKOVEGA SEJMA Z ANSAMBLOM DIATON – Tradicionalni Rokov sejem bo potekal v soboto 17. 8. in v nedeljo 18. 8. na Sejmarski in delu Splavarske ulice. V bogati ponudbi številnih prodajalcev boste zagotovo našli kaj zase. Najmlajši pa se bodo lahko zabavali v lunaparku.
  • 8.30 PREDSTAVITEV KRŠČANSKE ADVENTISTIČNE CERKVE NA SEJMIŠČU – Na stojnici se boste lahko okrepčali z zdravimi prigrizki in se založili z revijami in knjigami.
  • 8.30 NOGOMET NA MIVKI
  • 9.00 TURNIR V RUSKEM KEGLJANJU
  • 10.00 OTROŠKE DELAVNICE – Na sejmu bodo v dopoldanskem času, do 12.00, potekale ustvarjalne delavnice za otroke.
  • 15.00 NOGOMET NA MIVKI KOROŠKI ŽUPANI : SVETNIKI OS VUZENICA
  • 16.00 SKOK NA KAŠTIVNIK – KOLESARSKA DIRKA – Kolesarski vzpon, dirka bo potekala od gostilne Prodnar do parkirišča pri spodnji postaji smučišča Kaštivnik. Informacije na skvuzenica@gmail.com
  • 19.00 KMEČKI DAN Z ANSAMBLOM SPEV IN VUZENIŠKIMI LOVCI – Vuzeniški lovci vas vljudno vabijo na tradicionalno veselico, na kateri vas bo celo noč zabaval Ansambel Spev. Lep o vabljeni, da se prijetni družbi pozabavate v živahnih ritmih zabavne in narodno zabavne glasbe.

NEDELJA, 18. 8. 2019

  • ROKOV SEJEM – Tradicionalni Rokov sejem bo potekal v soboto 17. 8. in v nedeljo 18. 8. na Sejmarski in delu Splavarske ulice. V bogati ponudbi številnih razstavljalcev boste zagotovo našli kaj zase. Najmlajši pa se bodo lahko zabavali v lunaparku.
  • 8.00 OTVORITEV STOJNICE RK VUZENICA – Krajevna organizacija Rdečega križa Vuzenica se že vrsto let predstavlja na sejmu z najrazličnejšimi preventivnim akcijami s področja zdravja. Tudi letos bodo v sodelovanju z Zdravstvenim domom Radlje in ZRC Koroške predstavili vrsto zanimivosti za prepoznavanje in preprečevanje različnih obolenj.
  • 8.15 SPOZNAJTE ŠTEVILKE SVOJEGA ZDRAVJA – Praktično merjenje kazalcev zdravja bo potekalo na sejmišču do 14.00.
  • 8.30 OTVORITEV GOBARSKE RAZSTAVE – Topli poletni meseci so kot nalašč za pohod v gozdu, ki pa nam poleg drugih naravnih krasot ponuja tudi širok nabor različnih vrst gob. Člani Društva gobarjev Ježek Muta–Vuzenica svoje znanje o gobah z veseljem podelijo z vsemi, ki bi se radi naučili kaj novega. Menijo, da je ozaveščenost ljudi ključna pri ohranjanju gobnega bogastva in narave slovenskih gozdov, pri čemer želijo svoje znanje predati tudi mlajšim generacijam. Zato si lahko na njihovi gobarski razstavi ogledate najrazličnejše vrste gob – od užitnih, pogojno užitnih pa vse do strupenih. Hkrati pa se lahko naučite, kje iskati določene vrste gob, kako jih pravilno nabirati in kako jih nato uporabiti pri vsakdanji kuhi. Člani društva vam rade volje svetujejo ter upajo, da vam bo pripravljena razstava všeč ter obljubljajo, da obiska razstave ne boste obžalovali.
  • 10.00 KAMENSKA SLOMŠKOVA NEDELJA
  • 16.00 PRIKAZ KMEČKEGA OBIČAJA – Člani TŠD Sv. Primož na Pohorju – Šentjanž nad Dravčami vsako leto pripravijo prikaz enega od kmečkih običajev iz preteklosti. Z dovršeno predstavitvijo vedno navdušijo in spomnijo na težko a zanimivo delo na kmetih. Tudi letos bodo zagotovo presenetili z izbranim običajem in ga pristno prenesli in pokazali obiskovalcem.
  • 17.00 MOLA IŽINA IN ZAKLJUČEK VUZENIŠKIH DNI S SRČNIMI MUZIKANTI – Tudi letos bo v Vuzenici potekala kulinarična tržnica, na kateri boste lahko preizkusili preproste (a skrbno pripravljene) domače jedi, ki jih bodo za vas pripravila številna društva in skupine. Navdih za tržnico so sodelujoči dobili ob misli na tako imenovano »molo ižino« oziroma dopoldansko/popoldansko malico, značilno predvsem na kmetih. Vljudno ste vabljeni na pokušino domačih dobrot, ob spremljavi Srčnih muzikantov, da v veselih ritmih zaključimo jubilejne 25. Vuzeniške dneve.

Vse prireditve bodo brez vstopnin. Spremljajte tudi našo Facebook stran, kjer bomo v sodelovanju s TIC Vuzenica podelili tudi nekaj pijač po izbiri, ki jih boste lahko popili na Vuzeniških dnevih. Več o dogajanju v Vuzenici pa najdete tudi na Facebook strani TIC Vuzenica TUKAJ.

Dogodki

Letošnji Vuzeniški dnevi bodo potekali med 9. in 18. avgustom. Tudi letos je Občina Vuzenica skupaj s številnimi društvi in prostovoljci pripravila zelo bogat program, ki po besedah organizatorjev znova potrjuje geslo ZA VSAKOGAR – TUDI ZA VAS.