Najbolj brano septembra: Pri Peršatovih na Jamnici je svinja skotila 27 pujskov

received_4173473676026297

Dokaz, da radi berete tudi dobre in vesele novice je tudi prispevek o veselem dogodku nad Prevljami, ko se je na eni od kmetij skotilo kar 27 majhnih pujskov, ki so pritegnili največ vaše pozornosti in najbolj zaznamovali mesec september na strani Koroških Novic.

Naj še enkrat omenimo, da plemenske svinje po navadi skotijo po deset do petnajst mladičkov, več pa so že redki primeri. Zato so bili pri Peršatovih (Kertovih) na Jamnici kar presenečeni, ko je pri njih v začetku avgusta prikukalo na svet kar 27 pujskov.

Na strani Koroških Novic smo v tem letu še povečali branost, mesečno nas spremlja in bere preko 150.000 različnih ljudi, zvestih bralcev, ki skupaj z nami soustvarjate zgodbo o uspehu, za katero si želimo, da se nadaljuje tudi v letu 2020. Hvala vsem in vsakemu posebej.

Glede na to, da smo komaj vstopili v novo leto, je prav, da spomnimo, da je ravno pujsek tudi simbol sreče. Iz istega razloga kot navada, da ljudem ob novem letu zaželimo ‘veselega in debelega’. Po vsej Evropi in nekaterih delih Azije pa pujsek predstavlja bogastvo in obilje. V azijski mitologiji velja za iskreno in marljivo bitju. To pojasnjuje obliko hranilnikov in varčevanje v pujskih. Nekoč pa so bili pujski cenjeni predvsem zato, ker so družini omogočali preživetje. Kdor doma ni redil pujska, da bi v mrzlih zimskih dneh jedel njegovo meso ter tolščo, se mu je precej slabo pisalo. Kjer je bil v svinjaku pujsek, so lahko bili prepričani, da se bodo prebili skozi še tako ostro zimo.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.