Najbolj brano maja: Makaronflajš zbližal Korošce, zmagovalci so vsi (VIDEO in FOTO)

VIP05212

Na 1. festivalu makaronflajša (in tife), ki so ga v Mežici organizirali na pobudo Dejana Dimeca, so “najboljši krožnik” pripravile vse ekipe, njihovi člani pa so, kot kaže statistika, po festivalu obiskali naš spletni portal in v maju najpogosteje kliknili ravno na prispevek o dogajanju na festivalu makaronflajša.

Naj spomnimo, da je maja na mežiški tržnici potekal 1. festival makaronflajša (in tife), s pestrim spremljevalnim programom in dobrodelno noto. S prireditvijo, na kateri je sodelovalo in kuharske sposobnosti preizkusilo 21 ekip ter številna množica obiskovalcev, ki so prišli na krožnik makaronflajša (in tife) od blizu in daleč, sta bila zadovoljna tako pobudnik in soorganizator festivala, Dejan Dimec, kot tudi župan Občine Mežica, Dušan Krebel. Izkupiček prostovoljnih prispevkov, ki so jih obiskovalci darovali za krožnik makaronflajša (in tife) pa so organizatorji namenili nakupu glasbenih inštrumentov za učence Osnovne šole Mežica. 

Na strani Koroških Novic smo v tem letu še povečali branost, mesečno nas spremlja in bere preko 150.000 različnih ljudi, zvestih bralcev, ki skupaj z nami soustvarjate zgodbo o uspehu, za katero si želimo, da se nadaljuje tudi v letu 2020. Hvala vsem in vsakemu posebej.

To pa ni bila edina kulinarična prireditve, ki so jo lani pripravili v Mežici. Naj omenimo, da se je septembra, prav tako na mežiški tržnici, na pobudo Tatjane Smuk iz Medgeneracijskega centra Mežica, odvila prva Žgankarija, kot so poimenovali prireditev, ki je ob lepem vremenu v središče Mežice privabila številne obiskovalce, ljubitelje žgancev, kislega mleka in bele kave. Dogajanju sta se pridružila tudi župan Dušan Krebel in podžupan Avgust Gerdej, ki je na prireditvi sodeloval tudi kot član ekipe, saj sta skupaj z ženo Milko pripravila “Kajžarjeve” ajdove žgance z “grumpi”… Več o dogajanju na Žgankariji pa si lahko preberete TUKAJ.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.