Najbolj brano aprila: Podpis pogodbe s podjetjem Tushek Supercars izjemna priložnost za študente FTPO (FOTO in VIDEO)

Prispevek o tem, da so v Slovenj Gradec, kot prvem kraju v Sloveniji predstavili hiperavtomobil „ts 900h apex“, težak komaj 1440 kg, s končno hitrostjo 380 km/h ter s 1400 konjskimi močmi, katerega osnovna cena znaša približno 1,2 milijona evra, je na našem spletnem portalu najbolj zaznamoval mesec april.

Naj spomnimo, da je 8. aprila na FakultetI za tehnologijo polimerov v okviru Kariernega centra FTPO potekala predstavitev podjetniške zgodbe in novega modela v Sloveniji izdelanega hiperavtomobila „ts 900h apex“ podjetja Tushek Supercars, ki je tudi razvojni partner Fakultete za tehnologijo polimerov, na kar so v Slovenj Gradcu še posebej ponosni. V okviru predstavitve podjetja so podpisali tudi pogodbo o sodelovanju, kar je, kot je ob tej priložnosti povedala direktorica Maja Mešl, tudi izredno velika priložnost za fakulteto.

Pri tem naj še omenimo, da je novembra na Fakulteti za tehnologijo polimerov (FTPO), ki je organizirana kot zasebni visokošolski zavod, potekala slavnostna otvoritev novega laboratorija za predelavo in karakterizacijo. Sočasno z osrednjim dogodkom so na fakulteti svečano otvorili tudi novo, inovativno projektno/študijsko sobo, ki jo je opremilo in financiralo podjetje Plastika Skaza d.o.o., ki je tudi soustanovitelj. V okviru dogodka je med drugim potekala okrogla miza na temo “Prihodnost plastičarske industrije v Sloveniji”. Več o slavnostni otvoritvi si lahko preberete TUKAJ.

Na strani Koroških Novic smo v tem letu še povečali branost, mesečno nas spremlja in bere preko 150.000 različnih ljudi, zvestih bralcev, ki skupaj z nami soustvarjate zgodbo o uspehu, za katero si želimo, da se nadaljuje tudi v letu 2020. Hvala vsem in vsakemu posebej.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije