Koroško podjetje, ki vam nudi ugoden nakup in izposojo električnih koles z dostavo do vašega praga (FOTO)

sKvplX8w

Pred časom smo ne enem od spletnih portalov zasledili zapis “E-kolesa se prodajajo kot vroče žemljice na mrzlo zimsko jutro in zato obstaja veliko razlogov.” Seveda nas je gnala radovednost, predvsem pa nas je zanimalo, če napisano res drži in zakaj je povpraševanje po električnih kolesih iz leta v leto večje. Ni se nam bilo potrebno odpraviti daleč, da smo se lahko o tem tudi sami prepričali in se pobližje seznanili z delovanjem električnih koles ter vsem, kar sodi zraven.

Ustavili smo se v Radljah ob Dravi, kjer smo obiskali družinsko podjetje, katerega začetki segajo v leto 1989, ko so najprej odprli vulkanizersko delavnico in avtopralnico, kmalu zatem pa razširili dejavnost na trgovino, servis in gostinstvo. Od leta 2009 naprej pa se ponašajo s servisnim centrom, v sklopu katerega se nahaja tudi trgovina s kolesi in opremo ter servis koles Bike Shop Radlje, kjer smo si tokrat ogledali električna kolesa, potešili našo radovednost ter v pogovoru z gospodom Širnikom izvedeli marsikaj zanimivega.

Gregor Širnik nam je najprej predstavil ponudbo njihovega podjetja, ki je zelo pestra in raznolika, o čemer se lahko sami prepričate že samo z brskanjem po njihovi spletni strani, ki jo najdete TUKAJ, lahko pa jih obiščete in vam bodo z veseljem odgovorili na vaša vprašanja ter pomagali pri izbiri za vas primernega kolesa. Pri tem naj omenimo, da so tudi pooblaščen prodajalec in serviser blagovne znamke Giant.

BIKE SHOP RADLJE, Koroška cesta 65c, 2360 Radlje ob Dravi. Za vse informacije so vam na voljo na telefonski številki 02 888 02 88 ali 041 670 961 lahko pa jim tudi pišete na elektronski naslov info@bikeshopradlje.si, ali pošljete povpraševanje.

Z vsemi novostmi pa so vam na razpolago tudi na njihovi Facebook strani, ki jo najdete TUKAJ.

Od prodaje do izposoje elektičnih koles

Nas so tokrat zanimala predvsem električna kolesa, ki jih imajo v podjetju Bike shop Radlje v ponudbi že od leta 2011 in so zadnja leta pravi hit tudi na slovenskem trgu, čeprav kot pravi Širnik, je pri tem še ogromno neznanega. “Hkrati pa izkušnje iz Evrope kažejo, da bo tudi pri nas mobilnost v porastu. Neumno se je tri ulice stran odpeljati z avtomobilom, če lahko uporabimo električno kolo in pri tem privarčujemo, poskrbimo za čistejše okolje, hkrati pa naredimo tudi nekaj za svoje zdravje. V tem je potencial,” je prepričan Širnik.

“Električno kolo je tudi odlična izbira za vse, ki se dnevno vozite na krajše razdalje. “Pogosto pridemo od točke A do točke B hitreje z električnim kolesom kot pa z avtomobilom ali navadnim kolesom. Ni se nam treba obremenjevati z iskanjem parkirnega prostora, hkrati pa smo lahko bolj sproščeni kot pri vožnji z avtomobilom. Pa še bolj poceni je kot z avtom,” pove Širnik. Na kar lahko pri vsej gneči na cestah in številnih avtomobilih ter zastojih, predvsem v času prometnih konic, samo prikimamo.

Radeljsko podjetje, ki se lahko pohvali z več kot 30-letno tradicijo prodaje različnih artiklov, kar 80 odstotkov njihove ponudbe pa predstavljajo električna kolesa, ki so primerna za vse generacije, saj je za kolesarjenje z električnim kolesom značilno, da ne potrebujete večje moči v nogah, saj lahko večino napora opravi elektromotor. Zato so primerna tudi za poslovneže in vse tiste, ki bi želeli po kolesarjenju ostati brezhibno urejeni, saj se med vožnjo z električnim kolesom ne boste potili, prtljago lahko odložite na zadnji del kolesa, hkrati pa boste z njim lahko dosegli tudi tiste vrhove, kamor vam z navadnim kolesom ni uspelo priti.

Izvedeli smo, da se pri njih vedno pogosteje ustavijo tudi posamezniki, ki se želijo z električnim kolesom odpeljati le na krajši izlet, na bližnji hrib … za kar pa ne potrebujejo električnega kolesa doma vse leto, zato je možnost izposoje zanje odlična priložnost. “Tega se ne poslužujejo le domačini, ampak tudi turisti, ki si ob obisku Radelj, predvsem vodnega parka, ali med bivanjem v glamping hiškah zaželijo oddiha v naravi ter kolesarjenja,” pojasni Širnik in doda, da izposoja električnega kolesa vključuje tudi garmin in čelado.

S subvencijo do novega elektirčnega kolesa in čistejšega okolja

Širnik je med pogovorom omenil tudi Eko sklad in možnost uveljavljanja subvencije oziroma spodbude za nakup električnega kolesa, s čimer želijo pri Eko skladu spodbuditi izvedbo ukrepov trajnostne mobilnosti v podjetjih oz. prehod na trajnostno mobilnost v zasebnem sektorju in s tem prispevati k zmanjševanju emisij v sektorju promet. Na javnem pozivu pa lahko sodelujejo pravne osebe, samostojni podjetniki posamezniki in druge fizične osebe, ki opravljajo registrirane dejavnosti.

Spodbuda za nakup koles in električnih koles (e-koles) je namenjena spodbujanju kolesarjenja oz. dnevne mobilnosti s kolesom, kot pomembne okoljsko in družbeno trajnostne alternative avtomobilom za prevoz krajših razdalj, čemur pa je zelo naklonjen tudi Širnik, ki si želi, da bi se tudi v njihovem podjetju pogosteje vozili s kolesi. Vendar je poudaril, da bo zanimanje po električnih kolesih verjetno še večje, ko bodo zgradili Dravsko kolesarsko pot ter uredili tudi ostale kolesarske poti na Koroškem, da se bodo lahko uporabniki e-koles vozili ne le ugodno in kvalitetno, ampak tudi varno.

Za konec naj še omenimo, da vam v podjetju Bike shop Radlje nudijo tudi možnost brezplačnega testiranja koles, hkrati pa vam, če se odločite za nakup pri njih, po predhodnem dogovoru dostavijo izdelek tudi do vašega doma.

Morda v Sloveniji oziroma na Koroškem električna kolesa še ne gredo v prodajo “kot vroče žemljice na mrzlo zimsko jutro“, smo se pa ob obisku Bike shop Radlje prepričali, da je zanimanje zanje iz leta v leto večje in se seznanili s številnimi prednostmi tega prevoznega sredstva.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.