Search
Close this search box.

Slovenci v pričakovanju velikega finala: Pariz preplavile slovenske zastave, evforija se stopnjuje tudi na domačih tleh (FOTO in VIDEO)

Odbojkarska evforija se stopnjuje. Številni Slovenci so že preplavili Pariz, kjer so v zraku slovenske zastave, poje se slovenska himna, vzdušje je menda fantastično in še samo nekaj ur nas loči od sklepnega dejanja, ko se bodo naši junaki potegovali za naziv evropskega prvaka.

VIDEO: Slovenci v Parizu. Avtorica posnetka: Nataša Repnik

[aiovg_video id=100070]

FOTO: Nataša Repnik. V Parizu je med navijači tudi Črnjanka, ki sicer z družino živi v Mariboru in pravi, da je vzdušje “noro”.

Kot smo že poročali, se bo slovenska odbojkarska reprezentanca danes, 29. 9. 2019, v finalu evropskega prvenstva v Parizu pomerila s Srbijo, ki je na drugi polfinalni tekmi premagala Francijo in je edina reprezentanca, ki je na letošnjem evropskem prvenstvu do zdaj premagala vse ekipe. Slovenska ekipa se bo domov vrnila najmanj s srebrnim odličjem, vsekakor pa vsi, tako igralci kot navijači, računamo na zlato. Pri tem naj omenimo, da je odbojkarska reprezentanca leta 2015 na EP že osvojila srebro.

FOTO: Tim Kolar. Koroški navijači na poti v Pariz.

Korošci pa smo seveda še posebej ponosni, da sta del ekipe in današnjega dogajanja tudi koroška junaka Tine Urnaut in Klemen Čebulj. Zato ni malo takšnih, ki so se tudi odpravili v Pariz, kjer bodo zagotovo med najglasnejšimi navijači. Na nogah pa bodo tudi tisti, ki so ostali doma in bodo tekmo spremljali bodo si iz domačega naslonjača ali pa v družbi, za kar imajo kar številne možnosti, saj v različnih krajih pripravljajo druženje ob gledanju prenosa tekme na velikem platnu.

VIDEO: Slovenski navijači so zavzeli Pariz. Avtorica posnetka: Nataša Repnik

[aiovg_video id=100074]

Prenos tekme si lahko ogledate tudi iz domačega naslonjača, in sicer na Kanalu A in VOYO ob 17.50.

Koliko je trenutno v Parizu slovenskih navijačev, ni točno znano. Preko agencije Palma, ki je uradni zastopnik za prodajo vstopnic, bi jih naj bilo okrog dva tisoč. Naša sogovornica je nam sporočila, da se govori tudi o številki deset tisoč.

VIDEO: Objavljen na Facebook strani Odbojkarske zveze Slovenije.

Zdravljica pred Eifflovim stolpom

💙💚 Takole zveni Zdravljica iz grl številnih slovenskih navijačev, ki so se začeli zbirati na trgu Trocadero, v bližini Eifflovega stolpa. Prepričani smo, da jo bodo zapeli še glasneje v dvorani Bercy, pred začetkom obračuna s Srbijo. Vsi, ki niste uspeli priti v Pariz, pa lahko tekmo spremljate na Kongersnem trgu v Ljubljani. Gremo, Slovenija!!! 💚💙#EuroVolleyM #WeAreEuroVolley #sLOVEvolley🇸🇮🏐💪 #ifeelsLOVEnia🏐 🇷🇸 vs 🇸🇮📍 AccorHotels Arena⌚ 17.30📺 Kanal A💻 eurovolley.tv

Objavil/a Odbojkarska zveza Slovenije – Volleyball Federation of Slovenia dne Nedelja, 29. september 2019

” Takole zveni Zdravljica iz grl številnih slovenskih navijačev, ki so se začeli zbirati na trgu Trocadero, v bližini Eifflovega stolpa. Prepričani smo, da jo bodo zapeli še glasneje v dvorani Bercy, pred začetkom obračuna s Srbijo. Vsi, ki niste uspeli priti v Pariz, pa lahko tekmo spremljate na Kongersnem trgu v Ljubljani. Gremo, Slovenija”

Današnji finale si lahko na velikem platnu ogledate v Slovenj Gradcu, o čemer si lahko več preberete TUKAJ, prav tako v Kotljah in Žerjavu, o čemer smo že pisali TUKAJ. Med drugim pa skupinski ogled tekme pripravljajo še na Ravnah na Koroškem pred DTK-jem in v različnih lokalih, na Prevljah bodo skupaj navijali v Kelt pubu, v Črni pa vabi okrepčevalnica Kurnik …

FOTO: Nataša Repnik

Po do zdaj znanih informacijah se bodo člani naše reprezentance domov vrnili danes ponoči. Povratni let iz Pariza imajo namreč predviden danes ob 23.30, na Brniku pa naj bi pristali okoli enih ponoči. Že jutri, 29. 9. 2019, pa jih boste lahko ob 17. uri pričakali v središču Ljubljane na Kongresnem trgu, kjer zanje pripravljajo slavnostni sprejem. V torek pa sledi še sprejem koroških junakov na Ravnah.

Dogodki