Search
Close this search box.

Rokometaši Slovenj Gradca so doma premagali Urbanscape Loko

Rokometaši Slovenj Gradca so v zadnjem, 26. krogu lige NLB, doma premagali Urbanscape Loko s 33:25 (19:13).

Pred zadnjim krogom so bili Slovenjgradčani osmi na lestvici ter so imeli pet točk prednosti pred Škofjeločani, ti pa so bili na 11. mestu tik pred tremi ekipami, ki so že pred tem krogom izpadle v nižjo ligo.

Liga se bo namreč v naslednji sezoni skrčila za dve moštvi na 12 sodelujočih ekip. Neposredno bodo v 1. B ligo izpadle Dobova, Ljubljana in Škofljica. Namesto njih se med prvoligaše vrača Krško, ki si je že zagotovilo prvo mesto v tej sezoni 1. B lige. Enajstouvrščena ekipa DP, Urbanscape Loka, bo igrala kvalifikacije za obstoj z drugouvrščeno ekipo 1. B lige Radovljico.

Ločani so v četrti minuti povedli z 2:1, do 16. minute pa sta bili ekipi še blizu druga drugi. Domači so nato s serijo petih golov prišli do prve občutne prednosti in jo zadržali do polčasa, saj so na odmor odšli s šestimi goli prednosti. Gostom tudi v nadaljevanju ni uspelo preobrniti poteka dvoboja in Slovenjgradčani so na koncu zmagali z osmimi goli razlike in za končno sedmo mesto v DP.

* Športna dvorana Slovenj Gradec, gledalcev 730, sodnika Igor in Dejan Ivančič.
* Slovenj Gradec: Leben, Marković, Smolnikar, Cvetko 4, Milenković 2 (1), Štaleker 6, Karlaš 6, Kotar 2, Svečko, Pikl 1 (1), Pandev 3, Saleznik 2, Štumpfl 6 (4), Jankovskij 1.
* Urbanscape Loka: Grudnik, Stanojlović, Juričan, Soršak 4, Rudić 1, Latković 3, Mali 1, Strehar 2, Jesenko 4 (1), Batagelj 1, Stopar 2, Lokar, Jesenko 1, Strehar 1, Šilc 3, Atanasov 2.
* Sedemmetrovke: Slovenj Gradec 7 (6), Urbanscape Loka 2 (1).
* Izključitve: Slovenj Gradec 4, Urbanscape Loka 4 minute.
* Rdeči karton: /.

Vir: STA

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Rokometaši Slovenj Gradca so v zadnjem, 26. krogu lige NLB, doma premagali Urbanscape Loko s 33:25 (19:13).