Search
Close this search box.

Rokometaši Slovenj Gradca pokalni podprvaki

Rokometaši Trima iz Trebnjega so zmagovalci slovenskega pokala. V finalu zaključnega turnirja v domači dvorani so s 35:28 (18:14) premagali Slovenj Gradec. Za Trebanjce, ki jih vodi selektor slovenske reprezentance Uroš Zorman, je to prva lovorika v zgodovini slovenskega rokometa.

Rokometaši Trima Trebnjega, zaenkrat tudi vodilna ekipa državnega prvenstva, so zdržali pritisk in se prvič v zgodovini veselili domače lovorike. Že pred zaključnim turnirjem so veljali za glavnega favorita, ker v Trebnjem ni bilo ne Gorenja ne Celja Pivovarne Laško, bi bilo vse drugo od njegovega zmagoslavja veliko presenečenje.

“Po dvajsetih letih je spisana zgodovina. Slovenj Gradec je pokalni podprvak sezone 2023/24. Srebro zlatega pomena za mesto, navijače in podpornike kluba. Čestitke rokometašem RK Trimo Trebnje za zasluženo zmago v velikem finalu,so zapisali na Facebook profilu RK Slovenj Gradec.

V polfinalu proti Kopru so se sicer mučili, tekmeci so bili v igri za zmago vse do zadnje sekunde, ko je Tin Herceg ubranil sedemmetrovko, v finalu pa so jim bili Korošci blizu le 20 minut. Nato so Dolenjci ušli, prednost višali in tekmo mirno pripeljali do konca.

V finalu so se Trebanjci izkazali kot precej boljša ekipa od Slovenjgradčanov. V vratih so imeli bolj razpoloženega vratarja, Herceg je ubranil sedem strelov, Aljoša Čudić pa štiri, v napadu pa mirnejše roke.

Gosti so vodili le enkrat na srečanju. Uroš Štumpfl, z devetimi goli najučinkovitejši igralec v vrsti Slovenj Gradca, jih je popeljal v vodstvo s 4:3. A Zormanovi varovanci so odgovorili s tremi zaporednimi goli, potem pa prednosti niso več spustili iz rok.

Ob polčasu je bilo na semaforju 18:14, do izida 22:18 so se Korošci še držali, toda nato je prednost začela naraščati, najvišja je bila v 54. minuti, ko je bilo 31:23.

Takrat je bil zmagovalec poznan, Slovenj Gradec se je sicer še približal na 26:31, a njihov nalet je zaustavil Zorman, ki je kljub temu, da bi se že lahko veselil zmage, svojim varovancem povedal marsikaj. Opozorila so zalegla, razlika se je spet zvišala, na koncu je znašala sedem golov.

Za Slovenjgradčane je bil to že tretji izgubljeni finale, na pokalni naslov bodo morali še nekaj časa počakati.

Trimo Trebnje je na prestolu zamenjal Celje Pivovarno Laško, ki je z 22 naslovi rekorder po številu naslovov, letos pa na zaključnem turnirju ni igralo.

Za najboljšega igralca turnirja so razglasili domačega rokometaša Vida Miklavca.

“Po petkovi tekmi smo si tokrat vsi želeli, da na parketu pokažemo, kar znamo in se s tem zahvalimo celotni ekipi, ki je delovala tako na igrišču kot izven njega. Danes smo prikazali hitro in odločno igro, tako kot znamo, in na koncu zasluženo osvojili pokal, je po tekmi dejal Uroš Udovič, rokometaš Trima.

“V tekmo smo vstopili motivirani, vendar rahlo utrujeni od polfinalne tekme proti Krki. Mislim, da smo bili dobro pripravljeni, ampak se nam je na koncu poznala odsotnost ključnih igralcev in utrujenost nosilcev igre. Trebanjci so to izkoristili in na koncu osvojili pokal,” pa je povedal Matija Pandev, rokometaš Slovenj Gradca.

* Dvorana OŠ Trebnje, gledalcev 750, sodnika: Sok, Lah.
* Trimo Trebnje: Čudić, Herceg, Slatinek Jovičič 3, Višček 1, Bulzamini 2, Didovič 3, Jurečič 10 (3), Kotar 4, Udovič, Miklavec 7, Grmšek 2, Grbić, Cingesar, Nešić 1, Krešić, Ćorsović 2.
* Slovenj Gradec: Husejnović, Leben, Marković, Cvetko 4, Milenković 1, Štaleker 1, Karlaš 2, Levc 3, Kotar 1, Svečko, Pikl, Pandev 1, Saleznik, Lampret, Štumpfl 9 (3), Jankovskij 6.
* Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 4 (3), Slovenj Gradec 7 (5).
* Izključitve: Trimo Trebnje 10, Slovenj Gradec 4 minute.
* Rdeč karton: /

Vir: STA in RK Slovenj Gradec

Dogodki

Rokometaši Trima iz Trebnjega so zmagovalci slovenskega pokala. V finalu zaključnega turnirja v domači dvorani so s 35:28 (18:14) premagali Slovenj Gradec. Za Trebanjce, ki jih vodi selektor slovenske reprezentance Uroš Zorman, je to prva lovorika v zgodovini slovenskega rokometa.