Search
Close this search box.

Nogometaš Fužinarja se seli h konkurenci, Ravenčani okrepili strokovno vodstvo (FOTO)

Iz NK Fužinar so sporočili, da bo njihov zdaj že nekdanji nogometaš odslej nosil dres trenutno vodilnega drugoligaša FC Koper, klubu pa se je pridružuje na Koroškem dobro poznani trener, ki prevzema funkcijo prvega pomočnika glavnega trenerja Mihaela Bukovca.

30-letni Timotej Dodlek ‘otrok Maribora’, ki je za NK Maribor v prvi slovenski nogometni ligi zbral 84 nastopov, je v prvem delu letošnje sezone igral za ravenski Fužinar, za katerega je v Drugi ligi nastopil na prav vseh tekmah.

PREBERITE TUDI: V NK Fužinar se vrača učinkoviti stari znanec

Dodlek je na slovenskih tleh igral še za Nafto, Šenčur, Muro in Zavrč, nekaj izkušenj pa je nabral tudi v tujini, in sicer na Hrvaškem, Madžarskem, v Srbiji in Litvi.

Davor Previšić je postal prvi pomočnika glavnega trenerja NK Fužinar Mihaela Bukovca. (Foto: NK Fužinar)

Na drugi strani nova pridobitev za strokovno vodstvo NK Fužinar, Davor Previšić, v vlogi trenerja deluje že 18 let. Izkušnje je pridobival in delil v številnih domačih nogometnih klubih, kot so NK TAB Akumulator, NK Peca, Korotan Prevalje, ŽNK Radomlje in v tujini pri SAK Klagenfurt/Celovec in Wolfsberger AC, udeležencu evropske lige, kjer je tudi deloval nazadnje. Treniral je vse selekcije od U10 pa do članskih ekip.

PREBERITE TUDI: Uradno: Branilec NK Fužinar podpisal za bosanskega prvoligaša

“Ob povabilu trenerja Bukovec Mihaela – Bukija ter predsednika Petra Stočka, da se pridružim vodenju članske ekipe Fužinar Vzajemci, sem bil počaščen. Menim, da povabilo trenerja Bukovca, da se mu pridružim kot strokovni sodelavec, pove vse,” je ob pridružitvi koroškemu drugoligašu dejal Previšić.

Fužinar medtem že na polno nadaljuje s treningi in pripravami za spomladanski del prvenstva, kjer se želi održati visoko na lestvici 2. SNL (trenutno zasedajo 4. mesto). Za njimi sta dve pripravljalni tekmi: na prvi v Voitsbergu je bil izid proti ASK Voitsberg izenačen (1 : 1), na “koroškem derbiju” proti NK Koroška Dravograd v Dravogradu pa so suvereno zmagali s tremi zadetki razlike (NK Koroška Dravograd : NK Fužinar / 1:4).

Vir: NK Fužinar, snportal.si

Dogodki