Search
Close this search box.

Uradno: Branilec NK Fužinar podpisal za bosanskega prvoligaša

Potem, ko je ravenski nogometni klub pred tedni oznanil, da se njihov napadalec Žan Medved seli v prvo slovaško ligo k državnemu prvaku Slovanu iz Bratislave, je za FK Željezničar iz Sarajeva podpisal tudi njihov osrednji branilec.

25-letni nekdanji mladinec hrvaške izbrane vrste ter bivši član Zadra in Rijeke, Frane Ikić, je novega delodajalca prepričal z dobrimi predstavami na pripravljalnih tekmah, predsvem na zadnji, na kateri je zmagi svojega kluba nad hrvaškim drugoligašem Rudešom prispeval tudi zadetek. Včeraj se je s soigralci že odpravil na nadaljnje priprave v turško Antalijo, kjer se bodo v ponedeljek na še eni prijateljski tekmi pomerili z NK Olimpijo.

“Danes je za klub pomemben dan: uspeli smo se dogovoriti za prestop našega Franeta Ikića v klub z veliko tradicijo: FK Željezničar. Še en dokaz več, da je Fužinar velik klub! Frane je zelo kvaliteten igralec ter super fant. Zahvaljujemo se mu za njegov doprinos klubu ter mu želimo veliko uspeha v nadaljevanju njegove kariere.” je odmeven prestop komentiral predsednik NK Fužinar Peter Stočko.

Frane Ikić (Foto: sporstkevijesti.com)

Ikić, ki je za Fužinar skupno odigral 16 tekem in zabil tri gole, se je svojemu zdaj že bivšemu klubu prav tako zahvalil z izbranimi besedami: “Vsem v klubu se zahvaljujem za izkazano zaupanje: predsedniku Petru Stočku, trenerju in strokovnemu vodstvu, igralcem in navijačem. Ob prihodu v Slovenijo mi je bil Fužinar neznanka, ampak sem se hitro prepričal, da gre za urejen klub, ki raste iz dneva v dan in vlaga v svoje igralce. Ponosen sem na rezultat, ki smo ga dosegli v prvi polovici sezone, po kateri smo 4. na lestvici. Prepričan sem, da bo klub še naprej ustvarjal dobre rezultate in izpolnjeval svoje cilje.”

Hrvašlki osrednji branilec je svojo nogometno pot začel v domačem klubu NK Zadar, pri naših južnih sosedih je kasneje igral še za HNK Rijeko in HNK Cibalijo iz Vinkovcev, v Sloveniji pa za NK Koper in NK Fužinar, s katerim je sodeloval v tej sezoni, medtem ko je igral tudi za mlado hrvaško reprezentanco.

Vir: NK Fužinar Ravne

Dogodki