Search
Close this search box.

Nace Herkovič med 16 najboljših na Grand Slam tekmovanju v Kazahstanu (FOTO)

Tri članska ekipa, trener Ruslan Yankovskyy, Nace Herkovič in Leon Marošek so se 3. maja odpravili na priprave in tekmovanje v Astano.

Koroški judoist Nace Herkovič je na nedavnem Grand Slam tekmovanju v Kazahstanu zablestel med najboljšimi.

Ekipa, ki jo je vodil trener Ruslan Yankovskyy, skupaj z Nacetom Herkovičem in Leonom Maroškom, se je 3. maja odpravila na priprave in tekmovanje v Astano. Pred samim tekmovanjem so judoisti imeli priložnost trenirati z ekipami Kazahstana in Kitajske, kjer so se izkazali s številnimi dobrimi borbami. V prostem času so si privoščili tudi uživanje v kazahstanski kulinariki ter obisk znamenitosti mesta.

Na samem tekmovanju, ki je bilo v soboto, 15. maja 2024, je Nace Herkovič nastopil v kategoriji do 81 kg in zabeležil dve zmagi nad predstavnikoma Kirgizistana in Azerbajdžana. V tretjem krogu je bil premagan s strani kasnejšega zmagovalca iz Uzbekistana. Kljub temu je Nace s svojim izjemnim dosežkom, uvrstitvijo med 16 najboljših, napredoval na 99. mesto na svetovni lestvici v kategoriji do 81 kg.

Njegov uspeh ni ostal neopažen, saj je s tem izpolnil kriterij Mednarodne judo zveze (IJF) za nastop na članskem svetovnem prvenstvu, ki bo naslednji teden potekalo v Abu Dabiju. Nace bo tako postal prvi moški predstavnik svojega kluba, ki mu je uspelo doseči to prestižno uvrstitev.

Njegov izjemen dosežek ne bi bil mogoč brez celotne Koroške judo družine ter podpore sponzorjev, donatorjev in navijačev. Zahvala gre vsem, ki so prispevali k temu uspehu, in Nacetu želimo še veliko nadaljnjih zmag in uspehov v prihodnosti.

Še več utrinkov iz tekmovanja in potovanja si lahko ogledate TUKAJ.

Vir: Judo Koroška

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Tri članska ekipa, trener Ruslan Yankovskyy, Nace Herkovič in Leon Marošek so se 3. maja odpravili na priprave in tekmovanje v Astano.