Search
Close this search box.

Na tekmovanju Enduro Na Kope 4fun najhitrejši Vid Peršak (FOTO)

Včeraj, 21. 7. 2019 se je na trasah obstoječega Bike parka na Kopah, ki deluje že tretje leto odvijalo tekmovanje Enduro Na Kope 4fun.

Kot smo že omenili si tekmovanje Enduro Na Kope 4fun odvija na trasah obstoječega Bike parka na Kopah. Za vzpon starta se je uporabila obstoječa žičniška infrastruktura, spust pa je potekal po že obstoječih grajenih poteh. Osrednji prostor dogodka je bila trasa pod Grmoškovim domom. Enodnevno tekmovanje je bilo primerno tako za rekreativce, ki se šele spoznavajo z disciplino in želijo preizkusiti svoje kolesarske veščine kot tudi za izkušene kolesarje.

Kolesarji so bili razvrščeni v absolutne kategorije: moški 12-17 let, moški 18-24 let, moški 25-29 let, moški 30-34 let, moški 35-39 let, moški 40-44 let, moški 45-49 let, moški 50+ ter ženske (vsi letniki).

Tekmovanja se je udeležilo natanko sto udeležencev iz Slovenije, Avstrije, Nemčije in Italije, posebej močna je bila udeležba iz Maribora in Koroške. Na polovični trasi se je pomerilo kar 22 mladih, ki so vsako od dveh tras z merjenjem časa prevozili po enkrat, starejši pa so na vsaki dirkali po dvakrat.

Najhitrejši tekmovalec SloEndura v zadnjih sezonah Vid Peršak je bil tudi na Kopah nepremagljiv in tekmovanje končal s skupnim časom 9:36,7, kar je bilo dovolj za zmago. Drugouvrščeni je bil Peter Mihalkovits iz Avstrije, ki je Peršaka za dobro sekundo ugnal v prvi hitrostni preizkušnji dneva, dvakrat je bil drugi in enkrat četrti. Novinec v enduru, domačin iz parka Matej Knez pa je s tretjim mestom presenetil. V drugi hitrostni preizkušnji dneva je zaostal le za Peršakom, v seštevku pa je bil za njim 16 sekund in 7 stotink. Na četrtem mestu je pristal Avstrijec Peter Pingtzer, ki je za Knezom zaostal le za 75 stotink. Vsi štirje omenjeni pa so zmagali v svojih hitrostnih kategorijah: Vid Peršak v kategoriji 19-24, Peter Mihalkovits v 25-29, Matej Knez v 35-39 in Peter Pingtzer v 30-34. V kategoriji 40-44 let je zmagal Matej Pistor, Uroš Ogris pa v združeni kategoriji 45-49 in 50+.

Med osmimi ženskami je bila najhitrejša Avstrijka Helene Fruhwirth, na drugem mestu je bila Yana Dobnig, ki tudi prihaja iz Avstrije, na tretjem pa Slovenka Teja Cerar.

Kolesarji so vozili na dveh različnih trasah, katerih štart in cilj je bil na istem mestu. Dolžina “Flow” trase je znašala približno 1,6 km, višinska razlika spusta 150 m. Dolžina trase “Borovničke” je znašala približno 1,3 km, višinska razlika spusta 150 m. Za prevoz na start obeh tras so uporabili štirisedežnico! Proge so speljane po trasah kolesarskega parka, čez travnike in po gozdu. Na “Flow” trasi so bili postavljeni enostavni do srednje zahtevni elementi, ki jih je bilo mogoče obvoziti. Udeleženci so bili zadovoljni z organizacijo in so se strinjali, da proga pri dirkaški hitrostni ni bila več tako enostavna kot na prvi pogled.

Dogodek je zmotil močen naliv s točo, a vreme ni zmotilo zabave. Po zaključku tekmovanja je bilo poskrbljeno za dobro hrano in pijačo.

Več podrobnosti o tekmovanju pa si lahko preberete TUKAJ.

Med 12. in 14. julijem je na Ravnah potekal tridnevni kamp gorskega kolesarjenjaVida Peršaka, o katerem si lahko več preberete TUKAJ.

Kako je bilo na tekmovanju Enduro Na Kope 4fun pa poglejte v galeriji fotografij:

VIR: Fb  Na Kope 4fun in SloEnduro

Dogodki