Search
Close this search box.

Na Ravnah je pod vodstvom Vida Peršaka 20 otrok iz celotne Slovenije “pililo” kolesarsko tehniko (FOTO)

Med 12. in 14. julijem je ZKŠTM Ravne (Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti) v športnem centru na Ravnah na Koroškem priredil tridnevni kamp gorskega kolesarjenja Vida Peršaka.

Na Ravnah na Koroškem se je danes s skupnim piknikom s starši zaključil tridnevni kolesarski kamp Vida Peršaka, ki je bil namenjen otrokom od 10. do 18. leta starosti. Kamp, ki ga je organiziral ZKŠTM s pomočjo glavnega akterja – Vida Peršaka ter trenerjev iz Kolesarskega kluba Ravne, je potekal v športnem centru Ravne, kjer so po besedah organizatorjev za potrebe športnih taborov in kampov odlični pogoji z vrhunsko razvito športno infrastrukturo.

FOTO: Miha Kolar

Tridnevni kamp se je odvijal v kolesarskem parku Poseka, na dveh progah – flow trail (proga primerna za začetnike in ljubiteljske kolesarje) ter enduro (zahtevnejša proga od flow traila), pumptrack poligonu ter kolesarski infrastrukturi, ki so jo organizatorji postavili pred mladinskim hotelom Punkl, kjer so otroci tudi spali.

FOTO: Miha Kolar

Kampa se je udeležilo 20 otrok iz celotne Slovenije, ki so trenirali in ”pilili” kolesarsko tehniko pod budnim očesom najboljšega slovenskega enduro kolesarja ta trenutek, Vida Peršaka, ter izkušenih kolesarskih trenerjev Primoža Gamsa, ki je tudi predsednik KK Ravne ter Mateja Kodrina iz kolesarskega kluba Ravne, kjer aktivno sodelujejo z mladimi že vrsto let.

FOTO: Katja Golob

Ob gorskem kolesarstvu je bilo udeležencem kampa na voljo tudi aktivno preživljanje športnega časa v športnem centru na Ravnah ter ogled mesta in znamenitosti, ob tem pa ni manjkalo niti časa za družabne aktivnosti. Med treningi so namreč organizatorji – ZKŠTM Ravne ter animatorji poskrbeli za številne dejavnosti, kot so obisk mestnega kopališča, kino, igre z žogo, karaoke, ogled mesta Ravne, ”sladoledni” večer ipd.

FOTO: Miha Kolar

Z organizacijo kolesarskega kampa so organizatorji želeli ponuditi mladim (zunaj njihovega ustaljenega okolja in kolesarskih treningov) obogatene kolesarske užitke in preživljanje aktivnejših počitnic, polnih raznovrstnih športnih in družabnih dejavnosti.

Kot nam je povedal Tim Kolar-Erat iz oddelka za turizem javnega zavoda ZKŠTM so z udeležbo na kampu zelo zadovoljni: ”kampa se udeležuje 20 otrok iz celotne Slovenije, kar je za prvo izvedbo kampa zelo dobra udeležba, saj smo ciljali na to, da bi bili otroci deležni več individualnega treninga ter posvečanja in učenja s strani trenerjev. Gre namreč za specifični šport, ki se razlikuje npr. od moštvenih športov z žogo in je pravilna individualna priprava še toliko bolj pomembna. Gostimo namreč nadobudne mlade kolesarje, ki se relativno gledano šele spoznavajo s tem, v zadnjem času zelo popularnim športom – nekateri že trenirajo in so člani klubov, nekateri so ljubiteljski kolesarji. V ospredju pa je bilo predvsem druženje, navezovanje novih prijateljstev ter spoznavanje čudovite narave.”

FOTO: Miha Kolar

Tim še dodaja: ”na Koroškem imamo odlične pogoje za gorsko kolesarjenje, kar pomeni, da ima veliko potenciala in kapacitete tudi kolesarski kamp, ki želimo, da postane tradicionalen. Veliko je idej in zamisli, kako lahko kolesarske ter ostale dejavnosti v prihodnje razširimo po celotni regiji in se tako povežemo z ostalimi ponudniki gorskega kolesarjenja ter ostalimi deležniki.”

Dogodki

Med 12. in 14. julijem je ZKŠTM Ravne (Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti) v športnem centru na Ravnah na Koroškem priredil tridnevni kamp gorskega kolesarjenja Vida Peršaka.