Search
Close this search box.

Bojevniki po včerajšnjem porazu z dvignjeno glavo naprej in novim zmagam naproti

Po dobrih treh mesecih premora so se včeraj, 4. 9. 2019, na parketu prvič v tej sezoni pomerili Slovenjgradčani in Ribnčani, ki so s tekmo v Slovenj Gradcu otvorili letošnjo sezono 1. lige NLB.

Novinec v prvi ligi, RK Slovenj Gradec 2011 in tretjeuvrščeni klub pretekle sezone, RD Riko Ribnica sta poskrbela za spektakularen športni dogodek, ki se je odvil pred polno dvorano glasnih navijačev, ki so si seveda želeli, da bi zmaga ostala doma, vendar so bili tokrat za tri gole boljši gostje, ki so v Slovenj Gradcu slavili z rezultatom 36:33.

RK Slovenj Gradec 2011 : RK Riko Ribnica 33:36 (18:16)

V Slovenj Gradcu so navijači že velikokrat dokazali, da mesto živi za rokomet. Bojevnike pa so že v lanski sezoni spremljali zvesti navijači Orli, ki bodo po napovednih menda letos še številčnejši, zato se rokometašem za glasno podporo s tribun ne gre bati. Lahko pa slovenjgraškim navijačem pridružite tudi vi, najdete jih TUKAJ.

Čeprav Korošcem tokrat kljub borbenosti in dobri igri ni uspelo premagati Ribnčanov, kar nekateri pripisujejo tudi sodnikom, so bojevniki že na prvi tekmi pokazali, da mislijo resno. navijači pa verjamemo, da jim bo naslednjič uspelo tudi zmagati.

Pri tem naj še omenimo, da so se Slovenjgradčani, ki so lani osvojili 1. B ligo s točko prednosti pred Izolo, pred pričetkom letošnje sezone okrepil s tremi novimi rokometaši, pridružili so se jim Filip Banfro, Aleksandar Glendža in Uroš Štumfl, zapustila sta jih pa Žan Šol, ki bo kariero nadaljeval v velenjskem Gorenju in kapetan ekipe Franci Poklič, njegovo mesto na levem krilu je tako prevzel mladi Jaroš Bulovič.

Rokometni klub Slovenj Gradec bo v letošnji sezoni močnejši v strokovnem štabu, saj bo za vratarje skrbel eden najboljših vratarjev v zgodovini slovenske rokometne reprezentance, Gorazd Škof., o čemer si lahko več preberete TUKAJ. 

Za letošnjo sezono ostaja okostje ekipe nespremenjeno. V vratih belo-modrih še naprej ostajajo Nejc HumekValentino Soldo in Domen Ošlovnik. Kot že rečeno, se je poslovil kapetan ekipe Franci Poklič, njegovo mesto na levem krilu bo tako prevzel mladi Jaroš Bulovič, pridružil pa se mu je Tilen Grobelnik. Ob odhodu domačina Žana Šola, bosta na levem zunanjem Aljoši Yankovskemu družbo delala bivši igralec RK Pratizan iz Beograda Aleksandar Glendža ter mladinec Aljaž Lampret. Na desnega zunanjega se je v domače mesto vrnil Filip Banfro, ki je preteklo sezono igral pri Gorenju iz Velenja. Domov pa se prav tako vrača levoroki Uroš Štumpfl, ki bo poleg Kenana Pajta in Uroša Štalekarja zaigral na desnem krilu.

V petek sledi še tekma med RK Trimo Trebnje in RK Jeruzalem Ormož, preostale tekme pa bodo na sporedu v soboto. Naslov prvakov branijo rokometaši Celja Pivovarne Laško, ki so lani še 23. osvojili prestižno lovoriko. Slovenske prvake, ki so v tej sezoni že osvojili slovenski superpokal, o čemer si lahko več preberete TUKAJ, čaka v prvem krogu gostovanje pri novincih iz Izole.

Dogodki