Na japonski križarki, kjer je ujetih tudi 6 Slovencev, 60 novih primerov koronavirusa

Screenshot_2020-02-07 Free Image on Pixabay - Cruise, Ship, Cruiser, Cruise Ship
Fotografija je simbolična.

Na ladji za križarjenje Diamond Princess, ki je zaradi koronavirusa v karanteni v Jokohami na Japonskem, so diagnosticirali okoli 60 novih primerov okužbe, je danes poročala japonska javna radiotelevizija NHK. Skupno število okuženih se je tako povečalo na 130.

Japonske oblasti so za križarko Diamond Princess ob vplutju v japonske vode v začetku minulega tedna odredile 14-dnevno karanteno, saj je bil z virusom okužen eden od potnikov, ki se je z ladje izkrcal minuli mesec v Hongkongu.

PREBERITE TUDI: Kako se počutijo Slovenci v karanteni na ladji z okuženimi s koronavirusom? (VIDEO)

Ko je ladja s 3711 potniki in člani posadke priplula na Japonsko, so oblasti testirale skoraj 300 ljudi. Nato so več deset okuženih postopoma evakuirali v lokalne zdravstvene ustanove.

V zadnjih dneh so testiranje razširili še na osebe, pri katerih so se na novo pojavili simptomi, in tiste, ki so bili v tesnem stiku z okuženimi potniki ali člani posadke.

Tisti, ki so ostali na križarki, morajo biti v kabinah in smejo na palubo le za kratek čas. Ob izhodu iz kabin morajo nositi maske in ohranjati razdaljo od drugih ljudi. Dobili so tudi termometre za redno spremljanje telesne temperature.

Na ladji, ki bo v karanteni predvidoma do 19. februarja, je tudi šest slovenskih državljanov. Gre tri pare odraslih slovenskih turistov, ki so po navedbah MZZ v stiku s slovenskim veleposlaništvom v Tokiu.

Preberi še:  V petek potrdili 920 novih okužb, na Koroškem 40. V bolnišnicah manj kot 500 covidnih bolnikov

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun