Search
Close this search box.

Kandidat za predsednika Milan Brglez obiskal Slovenj Gradec (FOTO)

Kandidat za predsednika republike Milan Brglez je včeraj obiskal Slovenj Gradec.

Milan Brglez, ki ga poleg stranke SD podpira še Gibanje Svoboda, se je včeraj popoldne v Slovenj Gradcu udeležil zaključka parade gasilskih vozil skozi mestno jedro, ki so jo pripravili ob 150. obletnici delovanja PGD Slovenj Gradec, o čemer smo že poročali TUKAJ.

Kasneje pa je sodeloval še na pogovoru, ki je potekal v Mladinskem kulturnem centru, kjer se je predstavil kot predsedniški kandidat in prisotne seznanil z njegovim volilnim programom, ki temelji njegovih dosedanjih političnih izkušnjah, ki jih bo skušal uporabiti za povezovanje političnih strani. Iz svojega programa je izpostavil tudi prizadevanje za solidarnost med generacijami in spoloma, ki je pogoj svobode in enakosti. Od koalicije pa pričakuje, kot je dejal, da bo predsedniku republike omogočila vlaganje ustavnih presoj.

Brglez se je, kot je že večkrat dejal, za predsedniško kandidaturo odločil zato, ker verjame, da lahko s svojimi izkušnjami, znanjem, odgovornim delovanjem v preteklosti ter usmerjenostjo v prihodnost uspešno predstavlja Slovenijo ter vse njene državljanke in državljane bolj poveže za skupno dobrobit.

Brglez je evropski poslanec in nekdanji predsednik DZ. V državno politiko pa je vstopil leta 2014 kot podpredsednik tedanje Stranke Mira Cerarja, a je kmalu po državnozborskih volitvah leta 2018 prestopil v SD. Nekateri so ga kot predsedniškega kandidata videli že leta 2017.

FOTOGALERIJA

Kandidat za predsednika republike Milan Brglez je včeraj obiskal Slovenj Gradec.