Search
Close this search box.

FOTOGALERIJA: Slovenjgraške gostilne in velika gasilska parada

Na mestnem trgu Slovenj Gradca je dišalo po kuhanju golaža in prikazu starodavnih receptur slovenjgraških gostiln.

Na mestnem trgu Slovenj Gradca, so se predstavile vaške skupnosti in mestne četrte ter kulturna društva.

Za dobro vzdušje so poskrbeli predstavniki domačih kulturnih društev, Pihalni orkester Slovenj Gradec, Pihalni orkester Nova Gorica in ansambel Igor in zlati zvoki, kulinarično noto pa bo dodalo kuhanje golaža po receptih starih slovenjgraških gostiln z namenom oživljanja tradicije priznane domače kulinarike.

Vse zbrane je pozdravil tudi župan Mestne občine Slovenj Gradec, g. Tilen Klugler in podelil priznanja predstavnikom vaških skupnosti, mestne četrti in kulturnim društvom.

Ob 16.00 uri je sledila velika gasilska parada ob 150 letnici PGD Slovenj Gradec. Udeležila sta se ga tudi poslanca državnega zbora g. Jani Prednik in Dušan Stojanovič.

Za zabavo so poskrbeli Štirje kovači.

VIDEO GASILSKE PARADE

Vse prisotne je naprej pozdravil predsednik Prostovoljnega društva Slovenj Gradca Branko Smrtnik, ki je izjavil: «Ob zaključku praznovanja 150 letnice PGD Slovenj Gradec, smo danes zaključili s parado. Se vam iskreno zahvaljujem za prisotnost na vseh prireditvah, ki smo jih izvajali ob praznovanju 150 letnice. Ob tej priliki bi se zahvalil vsem občanom, občankam in krajanom MO Slovenj Gradec za dobro sodelovanje, ki je potekalo tako dobro, da so naše zadnje stvari bile dobro izpeljane. Obljubljam, da bomo še naprej dobro in vestno sodelovali in vestno se trudili, tako, da boste lahko vi mirno spali, mi pa bomo, če bo potrebno priskočili na pomoč, vsem vam, ki boste našo pomoč potrebovali. Na pomoč!»

Tudi župan Tilen Klugler je ob tej priložnosti povedal: «Če je mogoče nekdo v preteklosti pomislil o delu gasilcev, od letos od velikega požara na Krasu, zagotovo nihče več ne pomisli o potrebnosti naših gasilcev. Zagotovo lahko vsakdo samo pritrdi, da so gasilci nujno potrebno organizirano društvo, tako, v naši občini, kot tudi širše. In ko je v leto 1903 požar Slovenj Gradec spremenil več kot tretjino Slovenj Gradca v prah, smo se prvič zavedali, kako pomembni so naši gasilci

Preberite si tudi: Kandidat za predsednika Milan Brglez obiskal Slovenj Gradec.

FOTOGALERIJA

Dogodki

Na mestnem trgu Slovenj Gradca je dišalo po kuhanju golaža in prikazu starodavnih receptur slovenjgraških gostiln.