Cesta Črna – Sleme ostaja še naprej popolnoma zaprta. S sanacijo začnejo jutri

Na relaciji Črna na Koroškem - Sleme se je včeraj sprožil plaz, ki je zasul tudi del ceste. Cesta ostaja za ves promet zaprta tudi danes. Kot je za Koroške Novice povedala županja mag. Romana Lesjak, bodo s sanacijo pričeli jutri zjutraj.
142512009_1068846516955298_9067245724738196782_n

Kot smo že poročali včeraj, bo cesta Črna na Koroškem – Sleme do preklica zaprta za ves promet. Županja mag. Romana Lesjak je sicer včeraj napovedala, da bo morda odprta že danes, vendar je danes sporočila, da ostaja cesta zaprta vsaj do jutri, ko bodo začeli s sanacijo plazu.

Po njenih besedah so si teren danes ogledale pristojne službe. Ker je materiala res veliko in je potrebna obširna delovna akcija, so se po posvetu s cestnim podjetjem odločili, da k sanaciji pristopijo jutri zjutraj, je pojasnila Lesjak.

Ker pa je zaprta tudi lokalna cesta Rezman – Dretnik – Ciganija, je iz Velenja in Šoštanja v Črno ali iz Črne v Šoštanj, možno priti le preko Slovenj Gradca. Cesta Rezman – Ciganija je zaprta zaradi varnosti občanov, saj še vedno obstaja možnost, da se sproži kakšen plaz. Prevozna je izključno za intervencijska vozila (gasilci, reševalci …).

Preberite tudi: Plazovi na Koroškem zaprli več cest, na območju Slovenj Gradca večja skala ovirala promet

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.