Cesta Črna – Sleme ostaja popolnoma zaprta do preklica

Na relaciji Črna na Koroškem - Sleme se je danes že drugič sprožil plaz. Cesta ostaja do preklica popolnoma zaprta za ves promet.
142512009_1068846516955298_9067245724738196782_n

Kot smo že poročali se je malo pred 7. uro zjutraj na cesto Črna na Koroškem–Sleme sprožil zemeljski plaz, ki je oviral promet. Posredovali so dežurni delavci cestnega podjetja VOC Celje, ki so s pomočjo delovnega stroja odstranili zemljino in kamnino iz cestišča. V popoldanskih urah pa je cesto ponovno zasulo.

Ob 14.59 se je na cesto Črna na Koroškem–Sleme, v naselju Javorje, sprožil zemeljski plaz. Dežurni delavci CP VOC Celje bodo plaz sanirali v naslednjih dneh. Cesta je do nadaljnjega zaprta, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

VIDEO: Plaz Črna na Koroškem – Sleme (23. 1. 2021) Avtor posnetka: Tamara Gomilšek

Kot je za Koroške Novice okoli 16. ure pojasnila županja mag. Romana Lesjak, ostaja cesta do preklica zaprta. Ker pa je zaprta tudi lokalna cesta Rezman – Dretnik – Ciganija, je iz Velenja in Šoštanja v Črno ali iz Črne v Šoštanj, možno priti le preko Slovenj Gradca. Cesta Rezman – Ciganija je zaprta zaradi varnosti občanov, saj še vedno obstaja možnost, da se sproži kakšen plaz. Prevozna je izključno za intervencijska vozila (gasilci, reševalci …).

Županja je še pojasnila, da bodo jutri zjutraj nadaljevali s čiščenjem in sanacijo plazu ter obvestili javnost, ali bo cesta že prevozna.

Preberite tudi: Na območju Črne se je na dveh lokacijah sprožil plaz

FOTOGALERIJA: Plaz Črna – Sleme. Foto: Tamara Gomilšek

Preberi še:  Na srečanju Pahorja s parlamentarnimi strankami dogovor o izpeljavi politično-strokovnega posveta o izhodni strategiji

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun