Search
Close this search box.

Županja Črne v pozivu vladi in vsem odgovornim zahteva ureditev vseh vodotokov

Županja Občine Črne na Koroškem je objavila poziv vladi, naslovljenim pristojnim ministrom, poslancem in vsem odgovornim.

Črna na Koroškem je bila najhuje prizadeta občina na Koroškem. Arso je danes za Koroško izdal oranžen alarm, kjer so možna krajevna neurja, predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji tudi dolgotrajni nalivi. Zaradi slabe vremenske napovedi in ker posledice po zadnjem neurje še niso odpravljene, županja Črne od pristojnih zahteva takojšnjo sanacijo.

Županja Občine Črne, Romana Lesjak, je na svojem Facebook profilu objavila poziv vladi in vsem odgovornim. Zapis v celoti objavljamo.

“Poziv vladi in pristojnim ministrstvom, poslancem DZ, VGP Drava, VOC in vsem odgovornim!

Občani Črne na Koroškem zahtevamo, da se v vseh vodotokih, okrepi težka mehanizacija /bagri in kamioni za odvoz materiala/ in da se takoj pristopi k poglobitvi in ureditvi vodotokov in gradnji škarp na najbolj ogroženih območjih naselij naše občine. V hudurnikih, ki so povzročili največ problemov, pa takojšnjo čiščenje obstoječih in gradnjo novih pregrad. Prav tako zahtevamo takojšnjo ureditev nevarnih odsekov regionalnih cest v občini Črna.

Poslano pisno vsem naštetim!

Ne prosimo, zahtevamo! Črjani”

Vir: FB Romana Lesjak

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Jože
Jože
7 mesecev nazaj

Podpiram. Zdaj je pravi čas, da se nekaj naredi.

Dogodki

Županja Občine Črne na Koroškem je objavila poziv vladi, naslovljenim pristojnim ministrom, poslancem in vsem odgovornim.