Search
Close this search box.

Župan Rožen o podrobnostih obolelih na Ravnah in novih ukrepih na kopališču

V četrtek so okužbe z novim koronavirusom potrdili na različnih koncih Slovenije. Na Ravnah sicer v zadnjem dnevu ni bilo potrjenih novih okužb, so bile pa v preteklih dneh, zaradi česar se je preko Facebooka oglasil tudi ravenski župan dr. Tomaž Rožen.

Tri okužbe so odkrili v občini Ljubljana, dve v Dravogradu ter po eno v Kopru, Domžalah, Cerknici, Moravčah, Ajdovščini, Trbovljah, Krškem, Črenšovcih, Hočah-Slivnici in Staršah. Primere okužb so doslej potrdili v 156 občinah, najmanj 10 primerov pa v 29 občinah.

Naj spomnimo, da so včeraj z NIJZ sporočili, da so odkrili dve malo večji žarišči okužb z novim koronavirusom, ki sta povezani z uvoženimi primeri. V štajerski regiji gre za ljudi, ki so okužbo prenesli iz Srbije, v koroški regiji pa so jih prenesli iz BiH. Med okuženimi pa je tudi deset oseb z Raven na Koroškem.

“Žal moram spet pisati o situaciji glede koronavirusa v naši občini (dne 3. 7. 2020),” je uvodoma na Facebook profilu zapisal ravenski župan in dodal, da imajo na Ravnah relativno visoko število obolelih z boleznijo COVID-19. V zapisu je pojasnil, da so vsi oboleli med seboj povezani, tako da v občini nimajo več žarišč.

“Nobena obolela oseba ni zaposlena v podjetjih v naši občini (vse govorice na to temo so torej neresnične). Zagotovljeno mi je, da so zadeve pod nadzorom in so vsi oboleli v strogi izolaciji. Vseh 10 oseb je družinsko povezanih in okužba prihaja iz enega vira. Okužba je bila “importirana”, prinesena iz tujine. Tako je pokazala epidemiološka raziskava NIJZ (popis vseh poti in stikov obolelih). Poleg obolelih, ki so v strogi izolaciji, so vsi rizični stiki v karanteni,” v svojem zapisu navaja Rožen.

Štab CZ pod poveljstvom Branka Kakerja skrbno spremlja situacijo in sodeluje z NIJZ pri ukrepih zagotavlja župan in dodaja: “Za ta vikend sprejemamo nove ukrepe na Mestnem kopališču Ravne v smislu ostrejšega nadzora (merjenje temperature obiskovalcev, omejitev števila obiskovalcev), kot je bil do sedaj. Več o tem s strani ZKŠTM. Prosimo vas za upoštevanje navodil NIJZ (maske, razkuževanj, druženje), le tako bomo lahko zajezili širitev virusa.”

Na občini si nikakor ne želimo ostrejših ukrepov, toda če bo število obolelih naraščalo bomo v njih prisiljeni v dobro vseh nas,” je zapis sklenil Rožen.

Pri tem naj še omenimo, da so v Sloveniji v četrtek na okužbo z novim koronavirusom testirali 1274 oseb in potrdili 16 pozitivnih primerov. Hospitaliziranih je 10 bolnikov s covidom-19, torej en več kot v sredo. Na intenzivni negi ni nobenega bolnika, prav tako nihče ni umrl. Trenutno je po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) aktivnih 136 okužb.

Vir: NIJZ, STA, Facebook

Dogodki

V četrtek so okužbe z novim koronavirusom potrdili na različnih koncih Slovenije. Na Ravnah sicer v zadnjem dnevu ni bilo potrjenih novih okužb, so bile pa v preteklih dneh, zaradi česar se je preko Facebooka oglasil tudi ravenski župan dr. Tomaž Rožen.