Župan Klugler sprejel Aljo Primožič in Aljošo Krivca, prejemnika odličja civilne zaščite

V Sloveniji so podelili priznanja in nagrade na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami za leto 2020. Med prejemniki odličij sta tudi mag. Alja Primožič in mag. Aljoša Krivec, ki ju je sprejel in jima čestital tudi slovenjgraški župan Tilen Klugler.

“Posebej ponosni smo, da je v statistični regiji Koroška letos odličja CZ letos prejelo pet prejemnikov, od tega pa sta kar dve odličji podeljeni v Slovenj Gradcu. Bronasti znak Civilne zaščite prejmeta namreč članica in član Občinskega štaba Civilne zaščite MO Slovenj Gradec, mag. Alja Primožič in mag. Aljoša Krivec, ki sta od samega začetka epidemije sodelovala v operativnem sestavu našega štaba ter s svojimi aktivnostmi pomembno prispevala k odličnemu delovanju štaba in enot v času izrednih razmer,” so zapisal na spletni strani slovenjgraške občine.  

Prejemnici in prejemniku je čestital tudi župan Tilen Klugler, ko bodo priznanja prejeli iz Ljubljane, pa jima jih bodo tudi podelili.

Zaradi epidemije letos ne bodo organizirali osrednje regijske prireditve ob 1. marcu. Priznanja bodo predana predlagateljem, ki bodo poskrbeli za vročitev predlaganim.

Kot smo že poročali TUKAJ, je priznanja oz. nagrade letos prejelo 5 Korošcev; bronasti znak CZ so prejeli Srečko Geč, Aljoša krivec, Alenka Primožič in Branko Kaker, plaketo pa kot rečeno Bogdan Ladinik, ki jo je prejel na včerajšnji slovesnosti. Več TUKAJ.

V Sloveniji in tudi drugod po svetu 1. marec tradicionalno zaznamujemo kot dan civilne zaščite (CZ), namen katerega je krepitev zavest javnosti o izpostavljenosti naravnim in drugim nesrečam ter o učinkoviti samozaščiti. Na ta dan splošno javnost spomnijo na vlogo, ki jo ima civilna zaščita pri varstvu pred nesrečami, in na pomen mednarodnega sodelovanja za zaščito človeka in njegovega okolja. Hkrati se ob dnevu civilne zaščite simbolično zahvalijo vsem, ki sodelujejo v sistemu zaščite, reševanja in pomoči. V Sloveniji je v sile za zaščito, reševanje in pomoč aktivno vključena več kot desetina prebivalstva.

VIR: MOSG, www.gov.si