Search
Close this search box.

Zgodovinski uspeh maturantov SZŠSG: 7 zlatih, Aleksandar Đuričić z vsemi točkami diamantni maturant

Po besedah ravnatelja Blaža Šušelja SZŠSG so z rezultati letošnje poklicne mature prav tako zelo zadovoljni, saj se do zdaj še ni zgodilo, da bi dosegli tak uspeh.

Po besedah ravnatelja Blaža Šušelja SZŠSG so z rezultati letošnje poklicne mature prav tako zelo zadovoljni.

Glede na situacijo s korona virusom in posledično s pretežnim poukom na daljavo si niso upali ničesar napovedovati. Ravnatelj pravi, da so prvič v vseh letih potihoma vnaprej pričakovali zlatega maturanta oz. maturantko. Poleg super deklet so namreč imeli znotraj programa zdravstvene nege dijaka (Aleksandar Đuričić), ki je bil vsa leta odličnjak in je iz vsakega tekmovanja ali natečaja prišel z zlatima ali vsaj srebrnim priznanjem ter bil že v drugem letniku izbran s strani Dijaške organizacije Slovenije (DOS) za naj dijaka (dobijo ga lahko dijaki/nje, ki so uspešni na učnem področju in tudi v prostočasnem ter obšolskem udejstvovanju).

Preberite tudi: Naj dijak leta iz Srednje zdravstvene šole

Kot je dejal ravnatelj, si kljub potencialu nikakor niso predstavljali, da bo Aleksandar to nadgradil z vsemi osvojenimi točkami in da bodo imeli ob njem še šest zlatih maturantk. Nikoli se tudi še ni zgodilo, da bi se pozlatili vsi zaključni oddelki oz. skupine, ki so opravljali poklicno maturo, je dodal.

V letošnjem šolskem letu pa jim je uspelo tudi to in so imeli v 4.a diamantnega dijaka (Aleksandar Đuričić), štiri zlate maturantke v 4. b  (Sara Tjukajev, Sara Rotovnik, Kaja Pšeničnik, Natalija Kodrnja), zlato maturantko (Klara Temnikar) v 2.e (PTI) in zlato maturantko med občani (Sašenka Planinc).

Seveda  so tudi vse druge dijakinje in dijaki osvojili lepo število točk ter dosegli zastavljene cilje. Maturo je opravilo 96% od 65. dijakinj in dijakov (od tega 8 občanov oz. izobraževanje odraslih). Uspešni  so bili tudi pri zaključnem izpitu, ki ga pri nas opravljajo dijakinje in dijaki znotraj triletnega programa bolničar- negovalec. Spodletelo je samo enemu kandidatu/kandidatki in uspeh je bil 94%.

Maturantje SZŠSG so spričevala prejeli 8. 7. 2021 v Namanovi.

Tokrat so bili v ospredju omenjene dijakinje in  dijak, ki bodo sigurno uspešni tudi v prihodnje. Življenje pa velikokrat zadeve obrne in sigurno bodo v zlatu skozi poklic zasijali tudi mnogi drugi.

Kot pravi ravnatelj Blaž Sušelj:« Zmagovalci smo vsi, dijakinje in dijaki, starši, učiteljski zbor ter vsi zaposleni na šoli, ki smo v teh zahtevnih razmerah maturo brez večjega »jamranja« pripeljali do konca.«

Po besedah ravnatelja Blaža Šušelja SZŠSG so z rezultati letošnje poklicne mature prav tako zelo zadovoljni, saj se do zdaj še ni zgodilo, da bi dosegli tak uspeh.