ZDA bodo evakuirale svoje državljane z japonske križarke. Do kdaj bodo v karanteni Slovenci?

Screenshot_2020-02-07 Free Image on Pixabay - Cruise, Ship, Cruiser, Cruise Ship
Fotografija je simbolična.

Ameriška vlada bo evakuirala svoje državljane z ladje za križarjenje Diamond Princess, ki je zasidrana pred japonsko obalo in na kateri so potrdili več kot 200 okužb z novim koronavirusom. Čartersko letalo bo Američane prepeljalo iz Japonske v ZDA, je danes sporočilo ameriško veleposlaništvo na Japonskem.

Skupaj z Američani bodo v ZDA prepeljali tudi njihove družine. Letalo bodo na pot poslali v nedeljo, kdaj bo pristalo v ZDA, pa ni znano, znano je le, da bodo pristali v vojaškem letalskem oporišču Travis v Kaliforniji, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Evakuirane osebe bodo morale v ZDA ostati 14 dni v karanteni.

PREBERITE TUDI: Neuradno: Na japonski križarki, ki je zaradi koronavirusa v karanteni, tudi Korošci

“Potnike bodo preverili za simptome in sodelujemo z japonskimi partnerji, da zagotovimo, da bodo potniki, ki kažejo simptome, prejeli primerno zdravljenje na Japonskem, če se ne bodo mogli vkrcati na letalo,” je pisalo v pismu, ki so ga poslali ameriškim državljanom na krovu ladje.

Japonsko ministrstvo za zdravje je danes sporočilo, da so po testiranju 217 oseb na ladji diagnosticirali 67 novih primerov koronavirusa. Z novimi primeri se je skupno število okužb na križarki povečalo na 285.

Na ladji za križarjenje je v karanteni že od začetka februarja več kot 3700 ljudi, več kot 200, ki se jih je okužilo z novim koronavirusom, so prepeljali na zdravljenje v bolnišnice. Na krovu je šest slovenskih državljanov, med katerimi so po sicer neuradnih, a zanesljivih informacijah tudi štirje Korošci. Karantena za ladjo bo trajala najmanj do srede.

PREBERITE TUDI: Kako se počutijo Slovenci v karanteni na ladji z okuženimi s koronavirusom? (VIDEO)

Po podatkih ameriške univerze John Hopkins, ki sledi trendu okužb, se je do sedaj po celem svetu z virusom okužilo več kot 67.000 ljudi, umrlo jih je 1526, ozdravelo pa 8354. Po najnovejših podatkih je zaradi koronavirusa samo na Kitajskem umrlo 1523 ljudi, do sedaj pa se jih je okužilo 66.492.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije