Zaradi stavke pilotov Lufthanse odpovedi letov tudi na ljubljanskem letališču

Zaradi napovedane petkove stavke pilotov nemške letalske družbe Lufthansa je prišlo do odpovedi letov tudi na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana. Odpovedani so petkovi leti v oziroma iz Frankfurta, medtem ko so prihodi in odhodi iz Münchna zaenkrat še predvideni, so za STA potrdili pri upravljavcu Aerodroma Ljubljana, družbi Fraport Slovenija.
passenger-plane-19469_1920

Odpovedana sta petkov jutranji in popoldanski let v Frankfurt ter popoldanski in večerni let s frankfurtskega na ljubljansko letališče.

Zadnji let z Brnika proti Frankfurtu je tako predviden za danes, ob 14.30, naslednji pa za soboto ob 7.05. Zadnje letalo iz Frankfurta bo v Slovenijo prispelo danes okoli 22. ure, naslednje pa v soboto okoli 10.15, izhaja iz voznega reda, objavljenega na spletni strani ljubljanskega letališča.

Kot so na Fraportu Slovenija ob tem pojasnili za STA, ne izključujejo možnosti, da bi zaradi nastale situacije prišlo do sprememb pri sobotnih letih.

Informacij o odpovedi letov v oziroma iz Münchna pri Fraportu Sloveniji zaenkrat še nimajo. Za petek sta tako še naprej predvidena po en prihod in odhod v bavarsko prestolnico.

Podrobnih ocen o tem, koliko potnikov bo zaradi odpovedi letov prizadetih, pri Fraportu trenutno še nimajo.

Piloti družbe Lufthansa bodo v petek stavkali, potem ko so pogajanja o plačah propadla, je danes sporočil njihov sindikat Cockpit. Vodstvo letalskega prevoznika odločitev za stavko obžaluje, kot so sporočili, so zaradi stavke odpovedali 800 petkovih letov, kar bo prizadelo okoli 130.000 potnikov.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.