Search
Close this search box.

Zaradi prehitre vožnje policija oglobila voznico s 1200 € kazni

Policisti so včeraj, 6. septembra 2023, ustavili voznico, ki je krepko prekoračila omejitev hitrosti.

Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, so policisti Postaje prometne policije včeraj, 6. septembra 2023, v popoldanskem času ustavili voznico, ki je krepko prekoračila omejitev hitrosti.

Med izvajanjem meritev hitrosti na avtocesti A1 izven naselja Pletovarje iz smeri Tepanja proti Celju, kjer je hitrost vožnje s prometnim znakom omejena na 100 km/h, ustavili voznico osebnega avtomobila, ki je vozila s hitrostjo 192 km/h. Zaradi prekoračene hitrosti je bil voznici na kraju izdan plačilni nalog za plačilo globe v višini 1.200 evrov, izrečenih ji je bilo tudi 9 kazenskih točk.

Policisti svetujejo, da naj vozniki prilagodijo hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti.

Neprilagojena hitrost je glavni vzrok za nastanek prometnih nesreč, saj se je v zadnjih letih približno petina prometnih nesreč zgodila prav zaradi tega. Pri prometnih nesrečah s smrtnimi žrtvami je ta delež še veliko večji – v zadnjih letih se giba okrog 37 odstotkov. Višja, kot je hitrost, hujše so posledice prometne nesreče.

Vir: PU Celje

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Brigita
Brigita
7 mesecev nazaj

Nevarni so tisti, ki ne dajejo SMERNIKOV levo in desno !!!!! Ne pogledajo levo in v vzratno ogledalo, ce je kdo ne prehitevalnem pasu, samo zapeljejo levo ????

Dogodki

Policisti so včeraj, 6. septembra 2023, ustavili voznico, ki je krepko prekoračila omejitev hitrosti.