Zaradi “povečanega zanimanja” že peti razpis za prodajo Rimskega vrelca podaljšan

Občina Ravne na Koroškem je do 25. februarja podaljšala rok za oddajo ponudb za nakup kompleksa Rimski vrelec v Kotljah. Razpisna komisija se je za to odločila zaradi “povečanega zanimanja za ogled nepremičnin” in ker občina do začetka prejšnjega tedna še ni prejela nobene ponudbe. Novi datum za javno odpiranje ponudb je določen za 27. februar.

To je že peti razpis občine Ravne v zadnjih desetih letih. Tokrat je v razpisu določila izhodiščno ceno v višini 300.000 evrov brez davka. Tolikšen znesek so na prejšnjem razpisu, objavljenem v začetku lanskega oktobra, bili za kompleks Rimski vrelec v Kotljah pripravljeni plačati tudi ponudniki, ki so oddali dve ponudbi, ki sta izmed štirih oddanih ustrezali formalnim pogojem razpisa.

PREBERITE TUDI: Občina Ravne za Rimski vrelec pričakuje najmanj 300.000 evrov

Posebna komisija je v nadaljnjem postopku obe ponudbi skladno s pogoji iz razpisa podrobneje ocenila, katera ponudba je zbrala največ točk, pa na občini niso razkrili. Postopek je občina zaključila brez izbire, saj so se pojavile nekatere pravne nejasnosti, napovedane so bile tudi tožbe.

Tokratni razpis je občina še nekoliko bolj razčlenila, kriteriji za ocenjevanje vlog pa ostaja enaki kot na prejšnjem razpisu, le nekoliko je občina spremenila točkovanje. Posebna komisija bo po kriterijih ocenjevala načrtovana vlaganja, ponujene vsebine, število ustvarjenih delovnih mest in časovne roke izvedbe vlaganj in začetka obratovanja. Tako kot na prejšnjem razpisu največ 50 od skupno stotih možnih točk predstavlja ponujena višina kupnine.

PREBERITE TUDI: Prodaja Rimskega vrelca zopet neuspešna. Že kmalu nov razpis (VIDEO in FOTO)

Če občina v okviru aktualnega razpisa roka za oddajo ponudb ne bi podaljšala, bi javno odpiranje bilo danes, tako pa je zdaj to predvideno 27. februarja ob 11. uri v sejni sobi občine Ravne.

Kompleks Rimski vrelec v Kotljah zajema 17.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče s hotelskim in pomožnimi objekti, zelenimi površinami, parkiriščem in vrtino z izvirom zdravilne mineralne vode. Kompleks, ki leži na privlačni lokaciji ob vznožju Uršlje gore, že dlje časa propada, gostinski del kompleksa je zaprt od leta 2002. Občina želi kompleks prodati nekomu, ki bi predvsem vzpostavil in razvijal turistično dejavnost na tem območju.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila