Search
Close this search box.

Zaradi obilnega dežja in močnega vetra ponekod na Koroškem že beležijo intervencije

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča danes, 2. decembra 2023, o več dogodkih in intervencijah zaradi obilnega dežja in močnega vetra.
Fotografija je simbolična

V noči iz petka na soboto je dež zajel celotno območje Koroške in tudi danes, 2. decembra 2023, ne pojenja. O intervenciji, kjer so posredovali gasilci na območju Črne, smo danes že poročali TUKAJ.

Trenutno pa na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje poročajo o več dogodkih:

SLOVENJ GRADEC:

V času dogodkov večjega obsega (močan veter) so do 11:15 na območju Slovenj Gradca zabeležili več prijav in en dogodek. Aktivirali so Prostovoljna teritorialna gasilska društva. Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.

DRAVOGRAD:

V času dogodkov večjega obsega (močan veter) so do 11:20 na območju Dravograda zabeležili več prijav in en dogodek. Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.

ČRNA NA KOROŠKEM:

V času dogodkov večjega obsega so na območju občine Črna na Koroškem zabeležili dva dogodka. Na cesto Črna – Koprivna se je zaradi razmočenega terena prikotalila večja skala, katero so odstranili dežurni delavci cestnega podjetja. Prav tako so na cesti Črna – Koprivna delavci cestnega podjetja odstranili večje drevo , ki je nevarno viselo čez cesto in ogrožalo promet.

Sicer pa vremenska napoved ne obeta kaj dobrega, danes bo na Koroškem kot tudi drugod po Sloveniji precej mokro. Kot so zapisali na ARSU, se bo čez dan ohladilo, dež ne bo ponehal, se bo pa meja sneženja začela spuščati. Pozno popoldne in zvečer bo dež marsikje prešel v sneg do nižin. Ob tem bo zapihal severovzhodni veter. Ponoči naj bi še rahlo snežilo, do jutra pa bodo padavine ponehale. Že jutri zjutraj naj bi se od severovzhoda zjasnilo, čez dan bo večinoma jasno.

Vir: SPIN, ARSO

Dogodki

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča danes, 2. decembra 2023, o več dogodkih in intervencijah zaradi obilnega dežja in močnega vetra.