Search
Close this search box.

Za varnost otrok v cestnem prometu uspešno skrbijo tudi pri AMD Dravograd

Avto moto društvo Dravograd, ki letošnje leto obeležuje tudi častitljiv jubilej, je tudi letos pred pričetkom novega šolskega leta v Dravograd pripeljalo maskoti AMZS.

Tudi v občini Dravograd so zadnje dni šolskih počitnic namenili varnosti otrok v cestnem prometu. Pri čemer v projektu 365 dni! že več let aktivno sodeluje tudi AMD Dravograd, njihovi člani pa prav tako v prvih dneh novega šolskega leta skrbijo, da otroci pridejo varno v šolo in nazaj.

VIDEO: Projekt še 365 dni! izvajajo tudi v Dravogradu

V Avto-moto zvezi Slovenije varnosti otrok, eni najbolj ranljivih skupin udeležencev v prometu, namenjajo veliko pozornosti. Skrb za otroke v cestnem prometu je, skladno z Resolucijo o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa za obdobje od 2013 do 2022, tudi ena od prioritet varnosti cest na svetovnem, evropskem in slovenskem ozemlju, so zapisali na spletni strani AMZS. Ena od aktivnosti, s katerimi želijo doseči, da bi bilo čim manj otrok udeleženih v prometnih nesrečah, je ozaveščevalna akcija Še 365 dni!, ki so jo že šestič izvedli tudi v Dravogradu.

Po različnih slovenskih krajih v sodelovanju z avto-moto društvi in klubi ter policijo so v dneh pred začetkom novega šolskega leta opozarjali, da se otroci vračajo na šolske poti. Maskoti Anja in Marko sta z odštevanjem dni do začetka pouka (Še 5 dni, Še 4 dni, Še 3 dni, Še 2 dni, Še 1 dan) mimoidoče in voznike opozarjali, čez koliko dni se začne pouk, ključno sporočilo AMZS pa je povezano s prvim šolskim dnem, ko sta maskoti z napisom Še 365 dni!, vse udeležence v prometu in tudi pristojne institucije opominjali, da je treba za varnost otrok v prometu skrbeti vse dni v letu, ne le na prvi dan ali prvih nekaj šolskih dni, poudarjajo pri AMZS.

Za večjo varnost otrok AMZS voznikom priporoča, naj si na svoj mobilni telefon namestijo brezplačno AMZS mobilno aplikacijo, ki ima že več kot 400 tisoč uporabnikov. Ta namreč z glasovnimi opozorili opozarja na bližino šol – voznik lahko na podlagi obvestila prilagodi vožnjo, upoštevaje, da so na cesti otroci.

Pri tem pa naj še omenimo, da je letošnje leto za Avto-moto društvo Dravograd še posebej pomembno, saj obeležujejo 70-letnico delovanja. Visok jubilej so s slavnostno prireditvijo v Dvorcu Bukovje obeležili že 5. marca, na dan, ko je bilo društvo ustanovljeno, pri njih pa je ob tako pomembnem jubileju praznično vse leto. Kaj vse počnejo in kako skrbijo za varnost naših najmlajših pa boste kmalu lahko prebrali tudi na naši spletni strani.

Vir: AMZS, AMD Dravograd

Dogodki

Avto moto društvo Dravograd, ki letošnje leto obeležuje tudi častitljiv jubilej, je tudi letos pred pričetkom novega šolskega leta v Dravograd pripeljalo maskoti AMZS.