Za tople obroke starostnikov 1.500 evrov

Podjetje Julius Meinl Slovenija bo društvu Humanitarček za njihov projekt Vida predalo 1.500 evrov za nakup toplih obrokov za starostnike, ki živijo pod pragom revščine.
Donacija_Humanitarcek_ekipa Julius Meinl Slovenija

V začetku junija je tudi v Sloveniji potekala globalna pobuda “Recite živjo” znamenite dunajske pražarne kave Julius Meinl, katere cilj je bil z majhnim prijaznim dejanjem omiliti posledice v pandemičnem letu izgubljenih družabnih trenutkov. Pobudi “Recite živijo” se je pridružilo več kot šestdeset kavarn po vsej Sloveniji, med drugim tudi Koma Bar Ravne, v katerih so obiskovalci ob vsakem naročilu kave Julius Meinl prejeli kuponček za brezplačno kavo, ki so ga lahko podarili prijatelju, neznancu ali nekomu, ki si kavico sam težko privošči.

Pobuda je imela tudi dobrodelno noto in ob njenem zaključku bo podjetje Julius Meinl Slovenija društvu Humanitarček za njihov projekt Vida predalo 1.500 evrov za nakup toplih obrokov za starostnike, ki živijo pod pragom revščine.

Foto: Mateja Jordović

“Pobuda „Recite živjo” je v Sloveniji doživela izjemen odziv ljubiteljev dobre kave. Ponekod so kupončki pošli že v prvem dnevu, nekatere kavarne so se pobudi pridružile še naknadno, ponekod pa so pritiski, pod katerimi so se zaradi posledic epidemije znašli gostinci, prinesli s seboj nekaj logističnih težav. Zato smo se odločili, da za starostnike v stiski namenimo sredstva za vsak kuponček, ki smo ga natisnili, tako da skupna vrednost donacije znaša 1.500 evrov,” je ob zaključku pobude „Recite živjo” povedal Tomaž Milič, direktor podjetja Julius Meinl Slovenija in izrazil prepričanje, da je akcija dosegla svoj namen – pomagati ljudem, da z drobno pozornostjo ponovno navežejo stik in skupaj s starimi znanci ali novimi prijatelji uživajo v malih trenutkih.

Ninna Kozorog, predsednica društva Humanitarček, pa je dejala:Vesela sem, da je akcija stekla s takšno srčnostjo, saj nam bo donacija pomagala pri zagotavljanju toplih obrokov za starostnike. Mariskdo se niti ne zaveda, da so še vedno ljudje v 21. stoletju, ki toplega obroka niso dobili že nekaj mesecev. Zato iskrena hvala vsem, ki ste bili tako ali drugače del te akcije.”

Vir: Studio Pepermint

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.