Za pridobitev osebnih dokumentov dodatne uradne ure na upravnih enotah

Upravne enote bodo imele ta teden dodatne uradne ure, a le za pridobitev osebnih dokumentov, torej osebne izkaznice, potnega lista ali vozniškega dovoljenja.

Ker bo letos potekla veljavnost velikemu številu osebnih dokumentov državljank in državljanov Slovenije, upravne enote v teh dneh že vpeljujejo takojšnje ukrepe z namenom fleksibilnega in hitrega reševanja zadev na najbolj kritičnih področjih.

Za odpravo zaostankov in hitrejšo obravnavo bodo imele upravne enote povsod po Sloveniji dodatne uradne ure, in sicer v četrtek, 31. marca 2022, od 8. do 15. ure. V soboto, 2. aprila 2022, od 8. do 12. ure.

Ta dneva bosta namenjena strankam, ki niso oziroma ne bodo naročene, vendar le za pridobitev osebnih dokumentov (osebna izkaznica, potni list, vozniško dovoljenje).

Prav tako bodo upravne enote do nadaljnjega podaljšale uradne ure glede na posebnosti svojega lokalnega okolja in organizacijo dela.

Podatki o uradnih urah so objavljeni tudi na spletnih straneh posameznih upravnih enot. Državljanke in državljane zato prosijo, da pred obiskom na spletu preverijo aktualni delovni čas.

Ker so upravne enote zelo različno obremenjene (najbolj so obremenjene tiste v večjih mestih), poudarjamo, da za ureditev osebnih izkaznic, potnih listov in vozniških dovoljenj ne velja krajevna pristojnost. To pomeni, da jih lahko državljanke in državljani uredijo na katerikoli upravni enoti v Sloveniji, ne nujno v kraju svojega bivališča,” so še zapisali na spletni strani ministrstva za javno upravo.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije